Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Ostrava rozstřílela Plzeň 4:0 a útočí na ligové favority

Plzeň - Souboj o čtvrté místo v lize bez větších potíží vyhráli fotbalisté Baníku Ostrava, kteří na půdě Viktorie Plzeň triumfovali vysoko 4:0. Hosté o své výhře rozhodli třemi góly v prvním poločase, nejméně do dnešního podvečera poskočili dokonce na třetí místo tabulky před Teplice a vydali se pronásledovat Spartu se Slavií. V hostující sestavě slavil vítězný návrat internacionál Bolf.

Plzeň - Ostrava
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Plzní se během víkendu prohnala vichřice, v době výkopu silně pršelo, přesto zápas o čtvrté místo v lize přilákal do Štruncových sadů téměř pět tisíc natěšených diváků. A ti, kteří se vydali na stadion pozdě, přišli o slibný začátek, protože oba týmy se pustily do ofenzivní přestřelky, jako by chtěly zápas zlomit v jeho úvodu.

Zpočátku měli alespoň na chvíli navrch Západočeši, vždyť už v první minutě pálil po ostrém výpadu Petržela a brankář Vašek musel poprvé prokázat svůj postřeh. Podruhé v jeho šestnáctce zahřmělo zanedlouho, kdy se poprvé připomněl Sylvestre, ale jeho výpad po levé straně a následná přihrávka nenašla jeho spoluhráče připravené.

Hosté začali v klidném tempu, čemuž pomáhal svou rozvahou ve středu obrany navrátilec Bolf, který se objevil v soutěžním utkání za Ostravu poprvé po návratu z Francie, českou ligu si zahrál poprvé po třech letech.

Baník se dnes ale ukazoval dobře především v ofenzivě, kde se střelecky zaskvěl útočník Magera. Už ve 13. minutě totiž vytáhlý útočník využil zaváhání plzeňské obrany a pod vybíhajícím Ilizim poslal míč do branky.

Domácí se snažili rychle vyrovnat a znovu rozjet svoji převahu ve středu hřiště, kde se dnes několika technickými parádičkami předvedl Rodriguez. Jenže fotbalový hračička ani nedohrál první poločas, protože trenér Levý po inkasovaných gólech začal se změnami v sestavě.

Ale ani změny nebyly nic platné, Baník se dostal psychicky hodně nahoru a i když Rajtoral neproměnil ve 33. minutě stoprocentní šanci, skóre narůstalo. Nejprve totiž využil Magera škvíry u tyče při trestném kopu a těsně před poločasem se po chybně zahraném ofsajd systému trefil za brána vlastního gólmana po Svěrkošově centru dezorientovaný Malcharek.

Domácím mohla prospět pauza, ale jejich krize už byla příliš velká na to, aby dokázali se zápasem něco udělat. Už o poločase začali stadion opouštět diváci a když zvýšil po spolupráci s Magerou v 55. minutě Svěrkoš vyvedeným volejem na 4:0 pro ostravské barvy, domácí zmar vrcholil. A to ještě mohou děkovat brankáři Ilizimu, který sebral z nohy brankovou střelu Otepky.

Domácí sice ještě v závěru zabojovali a v 75. minutě musel vytáhnout Vašek proti ráně Sylvestreho skvělý zákrok, ale to na osudu utkání stejně již nic změnit nemohlo. Hosté kráčeli za třemi body a vrátili se nejen do hry o účast v Poháru UEFA, ale mohou směle pomýšlet i na vyšší příčky. Plzeň prohrála poprvé v letošní sezoně na domácí půdě.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články