Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

V Lize mistrů se o postup strachují i giganti

Praha - I fotbalové velkokluby se před posledními zápasy v základních skupinách Ligy mistrů strachují o postup do osmifinále. Dnes skončí základní část elitní klubové soutěže pro týmy v prvních čtyřech skupinách a velké drama slibuje především duel v "áčku" mezi Juventusem Turín a Bayernem Mnichov, které se o místo v jarních bojích popasují v přímém souboji, zatímco Bordeaux se záložníkem Jaroslavem Plašilem už má první místo před duelem s Maccabi Haifa v kapse. Duel mezi Juventusem Turín a Bayernem Mnichov vysílá od 20:45 v přímém přenosu ČT4 i zpravodajský web ČT24. Další informace nabízí server fotbalživě.cz.

Ve skupině C ještě nemají úplnou jistotu ani Real Madrid s AC Milán, i když Real by ohrozila jen nečekaná prohra o tři góly v Marseille. V "béčku" se rozhodne mezi Wolfsburgem a CSKA Moskva, kdo doprovodí do osmifinále Manchester United. Naopak Chelsea a FC Porto ve skupině D si osmifinálové boje zajistily už před dvěma týdny.

Mnichovskému Bayernu bude chybět Ribéry

Nejsledovanějším soubojem bude bitva Juventusu s Bayernem. Oba kluby dohromady posbíraly šest titulů pro evropské fotbalové krále, ale nyní bude poražený ze vzájemného klání smutnit a na jaře vstoupí "jen" do Evropské ligy. V lepší pozici je Juventus, kterému stačí i remíza. Bayern se strachuje, že poprvé od sezony 2002/03 nepřekročí práh základní skupiny. Jisté navíc je, že v Turíně nenastoupí hvězdný záložník Franck Ribéry, který teprve začal lehce trénovat po nedávném zranění kolenních vazů. Pomoci by už naopak mohl další důležitý středopolař Arjen Robben.


Real Madrid i AC Milán ještě nemají úplný klid, byť mají všechno pevně ve svých rukou. Real je zatím první, a pokud senzačně neprohraje o tři či více branek v Marseille a AC Milán zároveň nevyhraje na hřišti FC Curych, osmifinále mu neunikne. Milánský tým, ve kterém v posledních duelech nedostává šanci bek Marek Jankulovski, nabral po špatném vstupu do sezony formu a v italské lize vyhrál už šestkrát po sobě.

CSKA Moskva spoléhá na Necida

Teď si jede pojistit postup do Curychu, který však v září právě na San Siru slavil šokující vítězství. Kdyby ale AC i ve Švýcarsku jen remizoval a Marseille v souběžném duelu porazila Real Madrid, šel by dál Olympique, který spoléhá na kanonýra Fernanda Morientese, bývalou hvězdu právě španělského giganta. Olympique však postoupí jen v případě, že Milán ztratí body v Curychu. Švýcarský klub už naopak nemůže dosáhnout ani na třetí místo.


Ve skupině B také zbývá vyřešit několik otazníků. Manchester už před cestou do Wolfsburgu má jistotu, o druhou příčku svedou na dálku souboj právě německý mistr a CSKA Moskva. V případě bodové rovnosti by díky lepší bilanci ze vzájemných zápasů slavil Wolfsburg. CSKA, který bude spoléhat i na střeleckou formu Tomáše Necida, může zůstat s úplně prázdnýma rukama, pokud prohraje v Istanbulu a vstřelí méně než jednu branku. V tom případě by Besiktas, který bez distancovaného stopera Tomáše Sivoka minule překvapivě triumfoval v Manchesteru, zachránil alespoň bronzový stupínek a pokračování v Evropské lize. 

V déčku zůstává už jen jediná tajenka, protože Chelsea i Porto už v předstihu zabraly první dvě pozice a poslední kolo na tom nemůže nic změnit. Nyní jde jen o to, zda Atlético Madrid s obránce Tomášem Ujfalušim udrží třetí příčku před Apoelem Nikósie. Atlético, které přivítá Porto, má o bod víc než Nikósie, kterou navíc čeká těžký duel na půdě lídra skupiny Chelsea s brankářem Petrem Čechem.

Utkání 6. kola základních skupin LM:

Skupina A: Juventus Turín - Bayern Mnichov, Maccabi Haifa - Girondins Bordeaux. 

Skupina B: Besiktas Istanbul - CSKA Moskva, VfL Wolfsburg - Manchester United. 

Skupina C: FC Curych - AC Milán, Olympique Marseille - Real Madrid. 

Skupina D: FC Chelsea - APOEL Nikósie, Atlético Madrid - FC Porto.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články