Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Chile odvrátilo možné vyloučení z FIFA

Santiago - Chilský fotbalový svaz zažehnal spor, kvůli kterému mu hrozilo vyřazení z Mezinárodní fotbalové federace FIFA a vyloučení reprezentace z mistrovství světa. Tamní celek Rangers chtěl totiž původně bojovat proti sestupu u civilního soudu, což pravidla nedovolují, nakonec však své odvolání stáhl. Klub, který navíc zbankrotoval a je v konkurzu, se na soud ve městě Talca obrátil poté, co sestoupil kvůli odečtu tří bodů za postavení nepovoleného počtu cizinců k utkání. Soud okamžitě nařídil pozastavení ligového semifinále i zápasů o udržení.

Chilský svaz o celé záležitosti informoval FIFA a ta mu dala tři dny na její vyřešení. "Poté, co jsme dostali vyjádření FIFA, mě věřitelé požádali, abychom se nesoudili. Klub by na to totiž mohl doplatit," citovala agentura Reuters správce konkurzu Cristiana Herrera.

Pokud by klub od soudu neustoupil hrozilo Chile vyřazení z FIFA a vyloučení reprezentace z mistrovství světa. Pravidla FIFA totiž přísně zakazují vměšování civilních soudů a vlád do fotbalových záležitostí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články