Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Po reprezentačním propadáku finišuje domácí liga

Praha - Poslední dvě kola podzimního programu čekají prvoligové fotbalisty. Po reprezentačním propadáku, kterého se zúčastnila celá řada hráčů z domácí soutěže, se bude hrát i o důvěru fanoušků. Teplice mohou v pondělní dohrávce definitivně potvrdit svoje přezimování na vedoucí příčce, jejich pronásledovatelé se naopak budou snažit náskok snížit. Největšími víkendovými taháky jsou duel mezi Spartou a Libercem a start Slavie v Jablonci. Tento zápas odvysílá v sobotu ČT4 od 19:00, pondělní dohrávka vedoucích Teplic v Olomouci pak bude od 17:30 k vidění na ČT2. Obě utkání nabídne zpravodajský portál ČT24. Všechny zápasy každého ligového kola můžete sledovat na serveru fotbalživě.cz.

Jablonec v Teplicích prohrál souboj o podzimního mistra a nyní bude čelit další výzvě: souboji s mistrovskou Slavií, která se však v posledních týdnech trápí. "Bylo by bláhové si myslet, že jsme favoritem. I když Slavia má svoje starosti, pořád to je top soupeř. Když však zlepšíme finální fázi, můžeme uspět," uvedl trenér František Komňacký, který si během pauzy plnil povinnosti u národního týmu. Posledních šest utkání Jablonce provází střelecká bída: vždy v nich padla pouze jedna branka. Brankář Špit odehraje dvoustý zápas v lize. Slávistické trápení ještě prohloubila pohárová prohra v Karviné, červenobílí rozhodně nejsou v ideální pohodě. Slávisté mají za sebou šest soutěžních zápasů bez vítězství.

Sparta vyhrála na Slovácku a v Kluži, v lize neprohrála už 17 utkání v řadě, jenže na zápas s Libercem bude mít problém dát dohromady obranu. Kušnír, Řepka a Vacek jsou v trestu, Hubník se dává dohromady po utkání v Emirátech, použít nelze ani Kuncla, jenž byl vyloučen za rezervu. Hosté míří na Spartu poznamenáni debaklem 0:4 s Olomoucí a také se změnou na trenérském postu, kde Ladislava Škorpila vystřídal Josef Petřík. Ten se na ligovou lavičku jako hlavní kouč v sobotu postaví téměř po 11 letech.

Ani Kladno na tom není ideálně a proti Bohemians 1905 navíc nemůže využít domácího prostředí. Kvůli jasně stanoveným podmínkám musí odehrát svůj zápas v Praze na Strahově, kde je vyhřívaný trávník. "Neutrální prostředí by nebyl až takový problém, ale dá se počítat, že převahu v hledišti bude mít soupeř," uvedl trenér Martin Hřídel. Soupeřův trenér Pavel Hoftych má hodně starostí, jak poskládat jedenáctku. V trestu jsou Kaufman, Hartig, Rychlík a Štohanzl, zranil se Jindřišek.

Příbram bojuje o klidný střed

Příbram se od začátku sezony pohybuje ve středu tabulky a úspěšný podzim může završit v domácích duelech se Slováckem a Kladnem. U Litavky letos soupeři nevyhrávají, povedlo se to pouze Teplicím. Pouze čtyři body zatím uhráli fotbalisté Slovácka na hřištích soupeřů a nelichotivou bilanci by nyní chtěli vylepšit. "Trenér Marko upřednostňuje kombinační hru, kterou Příbram přehrála i Slavii. Na druhé straně jí příliš nevyhovuje soupeřovo agresivní pojetí hry, k čemuž my však nemáme vhodné typy," uvažoval trenér Josef Mazura.

Už na sedm zápasů natáhla Plzeň svoji šňůru neporazitelnosti a v duelu s Bohemians Praha si přeje vítězné loučení se Štruncovými sady. Připravuje se však na těžké dobývání soupeřovy obrany. Bilance Bohemians Praha na venkovních hřištích je tristní - v šesti zápasech nezískali ani bod, v první lize u soupeře ještě nevyhráli nikdy. "Chceme to změnit. K tomu je potřeba maximální nasazení a eliminovat středovou řadu soupeře. Trio Horváth, Petržela, Kolář dělá hru Plzně," řekl trenér Jaromír Jindráček. Obermajer odehraje sté ligové utkání.

Brno i České Budějovice chtějí přerušit tápání

V posledních deseti ligových kolech dokázali fotbalisté Brna porazit pouze Příbram a čtyřikrát uhráli remízu. Nevydařené výsledky se odrazily v propadu na desáté místo. "Nemusím zdůrazňovat, že duel s Českými Budějovicemi bude mimořádně důležitý. Chceme se odrazit do středu tabulky," řekl trenér Miroslav Beránek, který bude mít po dlouhé absenci k dispozici Trousila, jenž může odehrát 150. zápas. Každý divák dostane šálu jako omluvu od hráčů za předcházející špatné výkony. České Budějovice ani po příchodu nového kouče Jaroslava Šilhavého neprocitly. Na tři body čekají už dvanáct kol a po prohře s Mladou Boleslaví znovu klesly na dno tabulky.

Souboj probuzené Mladé Boleslavi s rozjetou Ostravou slibuje útočnou podívanou. Středočeši dali v posledních čtyřech duelech 12 gólů, získali deset bodů, a když porazí i Baník, budou mít už na dohled pohárové příčky. Baník je šest kol bez prohry. V zápasovém rytmu se udržel modelovaným utkáním proti Ludgeřovicím, které porazil 8:0.

Program 15. kola:

Sobota 21. listopadu:

13:30 SK Kladno - Bohemians 1905,

16:00 Viktoria Plzeň - Bohemians Praha, 1. FK Příbram - 1. FC Slovácko, 1. FC Brno - Dynamo České Budějovice,

18:00 Sparta Praha - Slovan Liberec,

19:15 FK Baumit Jablonec - Slavia Praha (ČT4 a zpravodajský portál ČT24).

Neděle 22. listopadu:

17:00 Mladá Boleslav - Baník Ostrava.

Pondělí 23. listopadu:

17:30 Sigma Olomouc - FK Teplice (ČT2 a zpravodajský portál ČT24).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články