Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbalová devatenáctka vstoupila s Kyprem vítězně do kvalifikace

Ta Qali (Malta) - Česká fotbalová reprezentace do 19 let vstoupila v duelu s Kyprem vítězně do kvalifikačního turnaje o postup na mistrovství Evropy. Svěřenci kouče Jaroslava Hřebíka porazili v maltském Ta Qali stejně staré Kypřany 3:1, když odpor soupeře zlomili až po přestávce díky brankám střídajících hráčů. Dvakrát se na umělé trávě trefil Musiol, jednou Skalák. Dalším soupeřem Čechů bude v sobotu domácí Malta, která dnes podlehla favorizovanému Nizozemsku pouze 0:1.

Český tým se také na tříbodový zisk s Kyprem hodně nadřel. Do vedení jej poslal v 56. minutě Musiol jen tři minuty poté, co přišel na hřiště. Kypr čtvrt hodiny před koncem dokázal vyrovnat a zadělal na překvapení, ovšem vzápětí odpověděl Skalák a první výhru v turnaji zpečetil opět Musiol. 

Do další fáze kvalifikace postoupí první dva týmy ze skupiny, šanci budou mít i dva celky z celkem třinácti skupin s nejlepší bilancí na třetích místech. V poslední fázi kvalifikace se na jaře příštího roku vytvoří sedm skupin po čtyřech mužstvech a jen vítězové se podívají na závěrečný turnaj do Francie. Na něm se pak bude bojovat také o účast na mistrovství světa dvacítek v roce 2011.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články