Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Trenér Lippi se už ke klubovému fotbalu nevrátí

Turín - Italský kouč Marcello Lippi už bude trénovat pouze reprezentaci nebo nebude trénovat vůbec. Kormidelník mistrů světa z roku 2006 totiž vyloučil, že by se ještě někdy vrátil do klubového fotbalu. "Všechno má v životě svůj čas. Zažil jsem mnoho krásných a důležitých zápasů, ale už nikdy nebudu trénovat žádný klub. Utkání Ligy mistrů si už jako kouč nevychutnám," uvedl jedenašedesátiletý Lippi.

Marcelo Lippi
zdroj: Wikipedia

Lippi naposledy působil na klubové úrovni v roce 2004 v Juventusu. Poté vedl dva roky italskou reprezentaci, kterou dovedl ke čtvrtému titulu mistrů světa, a následně si dal od trénovaní pauzu. Po loňském mistrovství Evropy se však k národnímu mužstvu vrátil. 

Lippi má u reprezentace smlouvu do šampionátu v JAR, kde bude jeho tým obhajovat triumf. Zatím nepřemýšlí o tom, co přijde pak. "V příštích měsících budu ještě reprezentační trenér a po mistrovství světa uvidíme. Pokud to tam pro Itálii dopadne špatně, nebudou lidé rádi, kdybych zůstal na lavičce. Všichni budou chtít mojí hlavu," dodal zkušený kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články