Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Fotbalistky uspěly v odvetě proti Walesu v kvalifikaci na MS

Praha – Českým fotbalistkám se podařila odveta proti Walesu a v kvalifikaci na mistrovství světa 2011 získaly díky vítězství 2:1 první tři body. V úvodním zápasu s Walesem odjely Češky poraženy. Na výhře měla největší podíl Veronika Pincová, která se ve vršovickém Ďolíčku postarala o oba góly domácích přesnými hlavičkami.

Pincová se poprvé trefila už v osmé minutě. O devět minut později ale bylo vyrovnáno, když skórovala Fishlocková. Pincová ale za dalších pět minut skórovala podruhé a dotvořila tak i konečný výsledek. Na obě české branky přihrála Kateřina Došková. Z výhry se mohli radovat i přítomný šéf ČMFS Ivan Hašek s novou předsedkyní komise ženského fotbalu a rozhodčí Dagmar Damkovou.

Zápas na hřišti Bohemians 1905 byl domácí premiérou pro někdejší hvězdu "klokanů" Vladimíra Hrušku, který před kvalifikací nahradil na lavičce ženské reprezentace Dušana Žovince.

"Ve srovnání se zápasem ve Walesu musím být spokojen, pomohl nám návrat některých hráček do sestavy v čele s Doškovou. Tu jsme stáhli z útoku do zálohy a dnes uplatnila svoji techniku a přehled. Výborná byla i Pincová. Náš herní projev se oproti prvnímu utkání zlepšil, mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem," uvedl Hruška.

Další kvalifikační duel sehrají fotbalistky 26. listopadu doma proti Belgii. Šanci na účast na světovém šampionátu si udrží pouze vítěz skupiny, v níž jsou ještě Ázerbájdžán a favorizované Švédsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články