Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

K fotbalistům Jihoafrické republiky se vrací Parreira

Johannesburg - K fotbalistům Jihoafrické republiky se vrací brazilský kouč Carlos Alberto Parreira. Šestašedesátiletý trenér od týmu odešel před necelými osmi měsíci, kdy ho nahradil nedávno odvolaný krajan Joel Santana. Příchod Parreiry po jednáních v Riu de Janeiro oznámili zástupci jihoafrického svazu. Pokud Parreira vydrží na lavičce až do MS, zúčastní se již šestého šampionátu. Dvakrát vedl jako trenér Brazílii (1994, 2006), jednou Kuvajt (1982), Spojené arabské emiráty (1990) a Saúdskou Arábii (1998).

Kouč brazilských světových šampionů z roku 1994 si prosadil podmínku, že bude národní tým pořadatelské země mistrovství světa trénovat v březnu příštího roku na brazilské půdě. Již v předchozích dnech také upozornil, že nebude akceptovat nižší finanční ohodnocení, než jaké měl při prvním období u reprezentace.

Parreira trénoval jihoafrickou reprezentaci od roku 2007, loni v dubnu však kvůli onemocnění manželky od týmu odešel. Na jeho doporučení přišel Santana, ten byl však v pondělí po sérii porážek odvolán.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články