Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Slavia uhrála ve Valencii cennou remízu 1:1

Valencie (Španělsko) - Fotbalisté pražské Slavie uhráli v zápase Evropské ligy ve Valencii nečekanou remízu 1:1 a po dvou předešlých prohrách získali do tabulky skupiny B první bod, který jim zachoval postupovou naději. Hosty poslal do vedení Riste Naumov, favorit vyrovnal po pauze díky Davidu Navarrovi. V závěru byl nejdříve vyloučen slávista Hocine Ragued a krátce po něm uzdravený kanonýr David Villa. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Slávistický kouč Karel Jarolím dnes musel vinou zranění zamíchat se zálohou. Poprvé v sezoně nastoupil od začátku Slovák Grajciar, naopak jen na lavičce překvapivě zůstal Belaid. Domácí trenér Unai Emery šetřil většinu svých hvězd na víkendové ligové utkání a postavil především hráče širšího kádru včetně náhradního gólmana. Uzdravený kanonýr Villa, který laboroval se stehenním svalem, začal mezi náhradníky.

Jeho spoluhráči pojali první poločas laxně. Sympaticky hrající Slavia po čtvrthodině pochopila, že by z Valencie nemusela odjet s prázdnou, a stále více zaměstnávala domácí obranu. V 17. minutě došlo na úvodní souboj mezi Hlouškem a Miguelem, zatím s úspěšnějším koncem pro domácího beka. O chvíli později dokonce Pražané napnuli síť za Moyou, jejich oslavy však po Naumovově hlavičce a Šenkeříkově dorážce pokazil zdvihnutý praporek pomezního sudího.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia remizovala ve Valencii

Ve 28. minutě spoře zaplněné strmé tribuny padesátitisícové Mestally ztichly. Hloušek přesprintoval po levé straně Miguela a jeho zpětnou přihrávku uklidnil do odkryté branky Naumov. Valencie inkasovala v evropských pohárech vůbec první gól od českého týmu. Šokovaní domácí po chvíli přidali a hosty musel dvakrát podržet Vaniak. Zkušený gólman nejprve vyrazil Madurovu ránu a v 38. minutě se štěstím udržel Míchelův pokus před brankovou čárou. Slávisté mohli jít do kabin dokonce s vedením 2:0. Obrovskou šanci na zvýšení náskoku měli čtyři minuty před pauzou Naumov a Šenkeřík, které skvěle vychytal Moya.

Druhá půle přinesla vyrovnávací gól, tyče a červené karty

Domácí kouč posílil po změně stan útok o Matu. Favorit sice obléhal slávistické vápno, ale k větším šancím se nedostával. Naopak po hodině hry mohli opět udeřit hosté. Hloušek znovu pláchl po levé straně a Valencie děkovala při Šenkeříkově střele jen skvělému zákroku svého brankáře, který si poradil i s Grajciarovou dorážkou.

Pískající Mestallu uklidnila až 63. minuta. Na trávník za bouřlivých ovací vběhl uzdravený Villa a krátce nato vyrovnal po Pablově přímém kopu hlavičkující kapitán Navarro. Domácí tlak narůstal, ale vyloženou šanci si dlouho nemohli připravit. Slávistickými ambicemi zacloumala 76. minuta. Ragued srazil zezadu Baraju, a protože už měl jednu žlutou kartu, musel pod sprchy. Z následného přímého kopu trefil Villa tyč. Nejlepší střelec loňského Eura však vydržel na trávníku jen 23 minut. V 85. minutě kopl faulujícího Vomáčku do rozkroku a rozhodčí mu ukázal červenou kartu. Když pak následný přímý kop otřel Pablo jen o břevno, mohli hosté slavit nečekaný bod.

Valencie CF - Slavia Praha 1:1 (0:1)

Branky: 63. Navarro - 28. Naumov. Rozhodčí: Gumienny - Simons, De Bruyn (všichni Belg.). ŽK: Mathieu - Ragued, Hloušek, Trapp, Vomáčka. ČK: 85. Villa - 76. Ragued. Diváci: 20 000.

Hráč Valencie David Navarro oslavuje vstřelení gólu do branky Slavie
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články