Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

V baráži o fotbalové MS narazí Slovinci na Rusko

Curych - V evropské baráži o postup na fotbalové mistrovství světa 2010 v Jihoafrické republice se utkají dvojice Irsko - Francie, Portugalsko - Bosna a Hercegovina, Řecko - Ukrajina a Rusko - Slovinsko. Rozhodl o tom dnešní los v Curychu. Hrát se bude 14. a 18. listopadu. Základní skupiny mistrovství světa, které se v JAR koná příští rok v létě, budou vylosovány 4. prosince v Durbanu. Do baráže postoupilo osm týmů z druhých míst kvalifikačních skupin. Podle umístění ve světovém žebříčku FIFA byly nasazeny Francie, Portugalsko, Rusko a Řecko. Dvojice vylosoval spolu s generálním sekretářem FIFA Jeromem Valckem záložník jihoafrické reprezentace a anglického Evertonu Steven Pienaar.

Slovinsko, které v kvalifikační skupině předčilo český tým, zamíří k prvnímu duelu baráže do Ruska. Soupeři se spolu zatím na mezinárodní scéně utkali třikrát. V roce 1996 na trunaji na Maltě zvítězili Rusové, v kvalifikaci pro MS 2002 vyhráli doma Slovinci a zápas v Moskvě skončil nerozhodně. "Rusko je ale nyní jasný favorit a docela se bojím podmínek, jaké nás tam čekají. Věřím ale, že naši hráči budou v polovině listopadu dobře připraveni," uvedl kouč Slovinců Matjaž Kek.

Vicemistři světa Francouzi zahájí baráž na půdě Irska. Oba týmy se naposledy utkaly před čtyřmi lety v Dublinu a z vítězství 1:0 se radovali hosté. "Víme, co musíme udělat. Irsko známe, je velmi podobné Anglii, všichni jeho hráči nastupují v Premier League," nehodlá připustit podcenění kouč Raymond Domenech, jenž upozornil i na fakt, že Irové v kvalifikaci ani jednou neprohráli. "Naše zápasy jsou vždy velmi těsné, a tak to bude i v baráži," očekává šéf irského svazu John Delaney.

Z evropské kvalifikace na MS v Jižní Africe přímo postoupily celky Anglie, Nizozemska, Španělska, Německa, Srbska, Dánska, Itálie, Švýcarska a Slovenska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články