Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Po ztracené kvalifikaci pokračuje liga v nefotbalovém počasí

Praha - Český fotbal má za sebou reprezentační neúspěch, ale fanoušci si mohou o víkendu spravit chuť na zápasech svých klubů v první lize. Ta se bude sice hrát v nezvykle chladném počasí, ale slibuje několik přímých soubojů ze spodních příček tabulky a také duely, v nichž si budou chtít vylepšit svoje statistiky favorité. V sobotu nabídne ČT4 od 18:00 zápas Baníku Ostrava se Slovanem Liberec, v pondělí pak ČT2 od 17:00 duel Jablonce s Viktorií Plzeň. Oba zápasy budou ke shlédnutí na zpravodajském webu ČT24. Všechna utkání každého kola nabízí i server fotbalživě.cz.

Nejtěžší role čeká Liberec, jenž se představí v Ostravě, kterou nedokázal porazit už pět utkání. Ostravský kouč Miroslav Koubek však tvrdí, že výkony soupeře jsou lepší než výsledky. Hřiště na Bazalech sice dostalo zabrat třídenním deštěm, ale podle funkcionářů je ve způsobilém stavu. Liberečtí touží zahájit stíhací jízdu za konkurenty na špici tabulky a rádi by bodovali hned v Ostravě. Letos ale venku tápou, z pěti zápasů vyhráli jen v Plzni a vědí, že na Bazalech musí zlepšit hlavně defenzivu, neboť venku letos inkasovali už dvanáctkrát.

Doma stále neporaženou Příbram čeká proti Teplicím opravdový test. K Litavce dorazí nejlepší tým na venkovních hřištích, navíc Severočeši ve vzájemných soubojích už přes pět let neprohráli. "Soupeř hraje velmi aktivně, má nejproduktivnější útok v lize, navíc ještě neprohrál. Bude to velmi zajímavý zápas," řekl příbramský trenér Karol Marko, jemuž se během pauzy téměř vyprázdnila marodka. Hosté přijedou jako druhý tým tabulky a ve vítězném trendu by rádi pokračovali. Poprvé od srpna by mohl naskočit uzdravený bek Rosa.

Sparta sehrála v pauze dva pohárové zápasy a nastřílela v nich jedenáct branek. Přesto trenér Jozef Chovanec připouští, že to nebyla ideální příprava. "My trenéři bychom měli rádi jiný program, ale není to novinka," připomněl letenský kouč, jenž si oddechl, že se mu ve zdraví vrátili reprezentanti Kušnír a Hubník. Hosté přišli po úterním pohárovém debaklu 0:5 o kouče Pavla Tobiáše. Jeho nástupce Jaroslav Šilhavý prožije zvláštní premiéru, na Spartě totiž dříve pracoval jako asistent. Jihočeši vyhráli na Letné naposledy v roce 1993 brankou Poborského 1:0.

Vršovice uvidí další díl bojů o únik ze spodních pater tabulky

Do Dolíčku přijede ambiciózní Slovácko, ke smůle domácích po čase opět se Švancarou. "Slovácko není typický nováček, čeká nás velmi těžký zápas. Nedokázalo nahradit Švancaru, ale ten se vrátil a navíc bude mít za sebou Zelenku," připomněl domácí trenér Pavel Hoftych největší zbraně soupeře. Při absenci Švancary získalo Slovácko v pěti zápasech pouze jediný bod a nevstřelilo ani branku.

Kladno se rozjelo a povzbuzené deseti získanými body z posledních čtyř zápasů se chystá sebevědomě vyrukovat i na favorizovanou Slavii, kterou doma už na jaře dokázalo zdolat a poprvé tak v lize získalo skalp červenobílých. "Kluci si tehdy ověřili, že se se Slavií dá hrát, a to byla na jaře v lepší formě než nyní. Uděláme všechno pro to, abychom to zopakovali," přál si trenér Martin Hřídel. Hosté zase chtějí zlomit neúspěšný podzim. "Nemůžeme si dovolit další bodové ztráty a chceme tam odehrát lepší zápas než na jaře," řekl trenér Karel Jarolím.

Mladá Boleslav je před soubojem s Bohemians Praha pod tlakem

Pokud Středočeši nezastaví sérii šesti zápasů bez výhry, může to výrazně ohrozit trenéra Dušana Uhrina. Útočníka Kuliče čeká jubilejní 300. ligový start. Hosté mohou jen získat. "V posledních zápasech se soupeři nedařilo a nechceme dopustit, aby se chytil právě na nás. Chceme získat alespoň bod. Budeme hrát aktivně a útočně, odpovídat tomu bude sestava," řekl trenér Jaromír Jindráček, jemuž se do sestavy vrací po trestu útočník Kincl a k dispozici bude nová posila - francouzský obránce Jimmy Modeste.

Olomouc je devět kol bez výhry a pod trenérem Zdeňkem Psotkou se kymácí židle, Brno potřebuje porazit. "Zápas musíme zvládnout. Proto budeme aktivní, budeme se snažit sami soupeře donutit k chybám. Zapomínat při tom pochopitelně nesmíme na zodpovědnou hru dozadu a být pozorní při standardkách soupeře," řekl Psotka, jenž vítá návrat potrestaného Hubníka a uzdraveného Kaščáka. V posledních třech zápasech Brňané vždy bodovali a sérii chtějí prodloužit i v Olomouci. Do sestavy se vrací po mistrovství světa dvacítek Mareček s Rabušicem.

Program 11. kola:

Sobota 17. října

16:00 1. FK Příbram - FK Teplice,

18:00 Sparta Praha - Dynamo České Budějovice,

18:15 Baník Ostrava - Slovan Liberec (ČT4 a zpravodajský web ČT24).

Neděle 18. října

16:00 FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha,

17:00 SK Kladno - Slavia Praha, Bohemians 1905 - 1. FC Slovácko, Sigma Olomouc - 1. FC Brno.

Pondělí 19. října

17:30 FK Baumit Jablonec - Viktoria Plzeň (ČT2 a zpravodajský web ČT24).

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články