Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbalisté se připravovali u videa i na uzavřeném tréninku

Kunice/Varšava - Dopolední taktická příprava u videa, odpoledne taktický nácvik na uzavřeném hřišti v Kunicích. Takový byl program fotbalové reprezentace dva dny před kvalifikačním utkáním s Polskem, které bude mít klíčový význam pro případný postup do baráže o účast na mistrovství světa. Na letenském stadionu, kde se bude utkání hrát, trénoval Haškův výběr už ve středu, dnes se věnoval přípravě na konkrétního soupeře.

"Viděli jsme některé sekvence polských zápasů. I když třeba obrana bude zcela jiná, hra se podle mého soudu moc lišit nebude. Navíc rozhodující stejně bude naše hra, nemůžeme se přizpůsobovat soupeři," tvrdil Libor Sionko, který je jedním z nejzkušenějších hráčů v týmu.

Hráči ale měli i jiné povinnosti: Sionko po boku Tomáše Necida a Davida Jarolíma předstoupil v útrobách zámeckého hotelu Štiřín před novináře, zatímco David Rozehnal a Petr Čech přijali z rukou Vladimíra Juriny svázané pozdravy fanoušků, kterých neustále přibývá na sociální síti Facebook. K fanouškovské aktivitě "Věříme", která vyjadřuje podporu fotbalistům ve snaze o postup na světový šampionát, se připojilo již 40 tisíc příznivců.

Do tréninku se zapojili všichni reprezentanti

Odpoledne fotbalisté trénovali znovu v nedalekých Kunicích, tentokrát za zavřenými dveřmi. "Do tréninku se zapojili všichni hráči. Na programu byl typický nácvik některých herních činností," řekl mluvčí reprezentace Petr Svěcený.

V pátek fotbalisté budou naposledy trénovat, ale předzápasový trénink na Letné nemají v programu. Kvůli dopravní špičce naplánovali tiskovou konferenci i přípravu na stadion v Edenu, odkud to není do Štiřína tak daleko. V Synot Tip Areně navíc odehrají další středeční kvalifikační duel proti Severnímu Irsku.

Poláci řeší, koho proti Čechům postaví do branky

Velké dilema řeší před sobotním utkáním kvalifikace o postup na mistrovství světa proti českému týmu nový trenér polských fotbalistů Stefan Majewski. Bývalý reprezentační zadák zatím neví, zda do branky postaví veterána Jerzyho Dudka, který jen vysedává na lavičce Realu Madrid, nebo Wojciecha Kowalewského z průměrného Iraklisu Soluň. "Potřebujeme oba pečlivě sledovat. Je to velmi těžké, ale musíme se zkrátka rozhodnout," řekl Majewski.

"Potřebuji gólmana, který unese tlak. Znám oba a oba si věří a mají sebevědomí," tvrdil trenér brankářů Jozef Mlynarczyk. "Je ještě příliš brzy říct, který z nich má větší šanci hrát proti Čechům. Rozhodnutí provedeme se Stefanem v pátek," podotkl.

Pro Dudka hovoří větší zkušenosti, pro Kowalewského zase zápasová praxe. První jmenovaný odchytal v národním dresu 58 utkání, druhý jen deset. Dudek však v posledních měsících jen trénuje. V madridském Realu je dlouhodobě rezervním gólmanem, mezi tyče se naposledy postavil v závěru loňského roku.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články