Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Liberec nakročil v Dolíčku k postupu do čtvrtfinále poháru

Praha – Fotbalisté Liberce nakročili v úvodním osmifinálovém utkání Ondráškovka Cupu na hřišti Bohemians 1905 k postupu mezi nejlepších osm týmu soutěže. Severočeši dokázali v Dolíčku otočit nepříznivé skóre, vyhráli 2:1 a v odvetě jim bude stačit i remíza nebo dokonce prohra 0:1. Až ve druhém poločase zlomil vedoucí celek prvoligové tabulky Baumit Jablonec odpor divizních Živanic. Favorit z Jablonce třikrát prohrával, ale nakonec vyhrál 6:3 a zajistil si náskok do odvety, která se hraje 28. října. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

"Z mého pohledu byl začátek hodně divoký, půlhodinu byla naše obrana průchozí. Zápas jsme otáčeli až ve druhém poločase," řekl kouč Jablonce František Komňacký. "V sestavě bylo několik změn, ale to nás neomlouvá. Šest vstřelených branek je v pořádku, ale tři inkasované jsou příliš," dodal Komňacký.

Fotbalisté Příbrami na vlastním hřišti porazili Ostravu 2:0. Středočeši tak Baníku oplatili prohru z prvního ligového kola, kdy v červenci na půdě Baníku ztratili remízu až v nastaveném čase. Příbramské vítězství dnes zajistili svými trefami záložník Claude Videgla z Toga a po změně stran Tomáš Pilík z penalty. Odveta je na programu 28. října v Ostravě.

Zaděláno na postup mají také Teplice a Plzeň

Teplice si vybudovaly dobrou výchozí pozici pro odvetu. Obhájce trofeje totiž na půdě druhého celku druhé ligy zvítězil 2:1. Hradec přitom brzy vedl, ale do přestávky otočil skóre dvěma góly stoper Martin Klein. Teplice porazily Hradec na jeho hřišti v osmifinále poháru i v minulé sezoně.

Jednou nohou ve čtvrtfinále Ondrášovka cupu jsou už hráči Plzně. V prvním ze dvou osmifinálových duelů totiž vyhráli na půdě Kladna vysoko 3:0 a v odvetě jim k postupu přes prvoligového soupeře stačí i dvougólová prohra. Domácí navíc přišli v 65. minutě o vyloučeného Broschinského.

Úvodní utkání 4. kola Ondrášovka Cupu:

FK Příbram - FC Baník Ostrava 2:0 (1:0)

FK Živanice - Baumit Jablonec 3:6 (3:2)

FC Hradec Králové - FK Teplice 1:2 (1:2)

Bohemians 1905 - Slovan Liberec 1:2 (1:1)

SK Kladno - Viktoria Plzeň 0:3 (0:1)

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články