Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Svěrkoš je zraněný, Hašek povolal Sionka

Štiřín (u Prahy) - Fotbalový reprezentant Václav Svěrkoš je zraněný, trenér Ivan Hašek proto dodatečně povolal na kvalifikační zápasy s Polskem a Severním Irskem záložníka Libora Sionka. Útočník Svěrkoš si z utkání francouzské ligy, v níž hájí barvy Sochaux, na pondělní reprezentační sraz přivezl zranění postranních kolenních vazů. Podle Haška je vyloučeno, že by mohl proti Polsku i Severnímu Irsku nastoupit.

Haškova dodatečná nominační volba padla na Sionka. Záložník FC Kodaň se do reprezentace vrací po půlroční pauze, naposledy naskočil v dubnu do pražského duelu proti Slovensku, v němž Češi prohráli 1:2. "Potřebovali jsme doplnit tým o rychlostní typ hráče, proto jsme se rozhodli pro povolání Libora," vysvětlil Hašek. 

Ten nemá obavy z toho, že by se na Sionkovi mohla negativně projevit nerozehranost. Dvaatřicetiletý záložník se totiž v posledních týdnech do kodaňské sestavy nedostával. "Bez risku se nedá vítězit, navíc my Liborovi věříme, protože v reprezentaci už odehrál spoustu dobrých zápasů. Třeba Slováci také nasazují hráče, kteří nemají pravidelnou zápasovou zátěž, a oni v reprezentaci také hrají velmi dobře," řekl Hašek.

Sionko: Z nominace mám radost

O dodatečné nominaci se Sionko dozvěděl ráno krátce předtím, než měl vyrazit na trénink Kodaně. "Samozřejmě jsem měl ohromnou radost, vždy jsem se do reprezentace těšil. Neměl jsem ani žádný zvláštní plán, jen jsme zrušili jednu návštěvu u přátel a pak jsem okamžitě objednával letenku do Prahy," uvedl záložník, který se k reprezentačnímu týmu připojí na dnešním večerním tréninku v Generali Areně na Letné. 

Plánovaný dopolední trénink v Kunicích Hašek zrušil. Místo toho hráči dostali osobní volno a někteří z nich na Štiříně, kde reprezentace sídlí, vyrazili třeba na golf.

Polsko chce získat tři body

Polští reprezentanti trénují už od pondělí. Trenér Stefan Majewski má k dispozici všech 22 hráčů, z nichž devět působí v zahraničních klubech. Trenér shlédl všechna kvalifikační utkání české reprezentace a má prý její hru přečtenou do posledního detailu. Z Prahy chce odvézt tři body. "Jedeme hrát dobrý zápas a udělat vše pro vítězství. Nic nemůžeme předvídat. Většinou vyhrávají favoriti, ale někdy dojde k překvapení. Určitě nejsme předem odepsaní," řekl Majewski.

Hra polského týmu, ve kterém bude chybět řada tradičních opor, by se měla lišit především vysokým nasazením a útočným pojetím. Do Prahy by měli Poláci dorazit v pátek odpoledne.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články