Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na brněnském fotbalovém stadionu se rozjela nová bezpečnostní opatření

Brno - Jihomoravská metropole i 1. FC Brno mají za sebou první ostrou zkoušku nových bezpečnostních opatření na brněnském fotbalovém stadionu. Při pondělním rizikovém utkání s pražskou Spartou totiž město i samotný klub přišly s novinkami. Na bezpečnost dohlíželi přímo na stadionu městští strážníci a pořadatelé kontrolovali vstupenky elektronicky. Důvodem bylo hlavně předejít scénáři únorového utkání s ostravským Baníkem.

Premiéra nových bezpečnostních pravidel jen v režii klubů a pořadatelů se před sedmi měsíci nevyvedla. Ještě před hvizdem rozhodčího totiž na hřiště Brna vtrhli fanoušci Baníku, s nimiž si poradila až policie. Zásah těžkooděnců policejní ředitelství vyčíslilo na 80 tisíc korun. "Ministerstvo vnitra doporučilo policii naúčtovat částku vlastníkovi stadionu, tedy městu Brno, u Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových," řekl mluvčí ministerstva vnitra Vladimír Řepka.

Na další rizikový zápas, pondělní utkání Brna s pražskou Spartou, tak město zavedlo novinku. Od začátku zápasu dohlíželi na bezpečnost přímo na stadionu kromě pořadatelů i městští strážníci. "Bude to i pro všechna další fotbalová utkání. Strážníci budou vždy v jednom ze sektorů," řekla mluvčí brněnské městské policie Denisa Kapitančiková.

Samotný klub pak přišel s další novinkou - elektronickým systémem kontroly vstupenek. Ten by měl spolu s kamerovým systémem zvýšit bezpečnost v jednotlivých sektorech. Systém by měl podle vedoucího technického úseku 1. FC Brno Pavla Slezáka zamezit falšování či kupčení s lístky. Na brněnské tribuny se tak v pondělí nedostal nikdo s falešnou vstupenkou, jak se při předchozích utkáních často stávalo, a celý zápas proběhl bez vážnějšího incidentu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články