Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Trenér Tobiáš v Českých Budějovicích zatím zůstává

České Budějovice - Trenér fotbalistů Českých Budějovic Pavel Tobiáš má navzdory posledním neúspěšným výsledkům Dynama i nadále důvěru klubového vedení. Jihočeši se zatím snaží řešit pád na poslední místo ligové tabulky pohybem v hráčském kádru. Změny v realizačním týmu zatím klubové vedení neplánuje. Již před několika dny stanovilo, že očekává zisk minimálně šesti bodů z nadcházejících tří duelů se Slováckem, v Příbrami a s Kladnem. Informoval o tom generální manažer klubu Jiří Kotrba.

Jihočeši po dobrém vstupu do sezony zabředli do krize. Z posledních šesti zápasů pětkrát prohráli a vstřelili jen jediný gól. Po nedělní bezbrankové remíze se Slováckem dokonce klesli na dno tabulky.

"Víme, že situace není jednoduchá. V jiných klubech by asi trenér v takovéhle situaci, do jaké jsme se dostali, dávno skončil, ale my trenérovi stále věříme. Je to budějovický člověk, který tu s námi žije od rána do večera. Není to jen jeho vina a pro hráče by bylo tohle řešení (odvolání) moc jednoduché," uvedl Kotrba.

Českobudějovické spíše trápí výkony některých hráčů

Do B-týmu byl přeřazen zkušený David Homoláč, který se spolu s dalším ostříleným fotbalistou Tomášem Hunalem nedostal v nedělním duelu se Slováckem ani na lavičku. "David je starší hráč na sklonku kariéry. Neodváděl takové výkony, jaké jsme očekávali," řekl Tobiáš, který loni přebral Dynamo v podobné pozici a nakonec s ním skončil na desátém místě.

Jihočechům se navíc zranil důležitý levý středopolař Petr Šíma. Klub proto v minulém týdnu na přání trenéra angažoval dvě nové posily do zálohy, zkušeného Michala Doležala a Slováka Petera Černáka, a poohlíží se i po dalších fotbalistech. "Ještě by měli přijít dva hráči. Máme problémy na celé levé straně, jednalo by se o levého záložníka a obránce," uvedl Kotrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články