Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Škorpil bude hájit neporazitelnost v derby, favoritem je však Jablonec

Praha - V pořadí 31. ligové derby mezi Jabloncem a Libercem bude vrcholem víkendového programu nejvyšší fotbalové soutěže. Na rozdíl od minulých zápasů není favoritem sobotního duelu Slovan, neboť vstup do sezony vyšel lépe svěřencům Františka Komňackého a nic na tom nezměnilo ani poslední nevydařené vystoupení na Letné. Ve třiceti derby byl čtrnáctkrát trenérem Liberce Ladislav Škorpil a ani jednou neodcházel poražen. Teď však jeho tým navíc sužuje marodka. Přímý přenos derby nabídne program ČT4 i zpravodajský web ČT24. Další informace najdete na serveru fotbalživě.cz.

Souboj dvou ambiciózních týmů v krizi uvidí Plzeň, kam přijede Mladá Boleslav. Západočeši v minulém kole selhali v Příbrami a už musejí zabrat, neboť doma vyhráli pouze jeden zápas. Plzeň by ráda navázala na předchozí dvě domácí výhry 2:0 nad Boleslaví, která ve Štruncových sadech už třikrát v řadě vyšla střelecky naprázdno. Hosté v lize třikrát nevyhráli, a když se k tomu přidá porážka v poháru, výsledkem je nervozita uvnitř klubu. "Nehráli jsme ani tak špatně, ale byli nedůrazní v pokutovém území. I my ale budeme chtít hrát aktivní fotbal," řekl trenér hostů Dušan Uhrin.


Střížkovští Bohemians naposledy doma otočili zápas s Libercem, ale to je jejich jediná letošní výhra a znovu klesli na poslední místo. Plány na odchod do Blšan nakonec zavrhli a Příbram přivítají opět na Strahově, kde by chtěli prokázat, že jejich výkony jdou po změně trenéra nahoru. Kouč Jaromír Jindráček, který by se nezlobil, kdyby jeho tým zopakoval jarní výhru 1:0. Velmi dobrou formou korunovanou sedmi body z posledních tří zápasů se prezentuje Příbram, což ji před utkáním na hřišti posledních Bohemians Praha pasuje do role mírného favorita.

Program 8. kola:

Sobota 19. září: Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav, Baumit Jablonec - Slovan Liberec (18:00, ČT4)

Neděle 20. září: Sigma Olomouc - SK Kladno, FK Teplice - Bohemians 1905, Bohemians Praha - 1. FK Příbram, Dynamo České Budějovice - 1. FC Slovácko
     
Pondělí 21. září: Slavia Praha - Baník Ostrava (17:30, ČT2), 1. FC Brno - Sparta Praha

České Budějovice prohrály pět utkání v řadě a vstřelily jediný gól, což v českých podmínkách může znamenat i ohrožení trenéra. "Vyhlásili jsme mobilizaci všeho, co v klubu je. Všichni musí své úsilí zvýšit na 120 procent a nedělní zápas musíme zvládnout. Žádná jiná cesta nikam už nevede," prohlásil rezolutně kouč Pavel Tobiáš. Slovácko v posledních dvou zápasech také prohrálo a skóre 0:5 svědčí o bezzubé ofenzivě a děravé obraně. Trenér Josef Mazura však ani po prohře s Teplicemi nechystá výrazné změny v sestavě. 

Teplice jsou novým ligovým lídrem, ale teď by mohly narazit, neboť hostí fotbalisty Bohemians 1905, kteří se chytili dvěma výhrami po sobě a navíc umí soupeři dokonale otrávit defenzivní taktikou. Severočeši ale věří na bilanci: Vyhráli čtyři z posledních pěti vzájemných zápasů. Hosté jsou si vědomi toho, že jedou na hřiště vedoucího týmu ligy, ovšem bodovat chtějí i zde. "Jedeme tam hrát fotbal, který nám umožní bodovat," řekl trenér Pavel Hoftych.


Olomouc čeká na výhru od prvního kola, teď se navíc musí vyrovnat se ztrátou potrestaného Michala Hubníka. Sigmě se zhroutila základní sestava: Vypadli i klíčoví středopolaři Kaščák s Hořavou. Do toho je Olomouc šest kol bez vítězství a Kladno už doma potřebuje porazit. "Není to příjemné, ale hráčů v naší sestavě rotuje více a já věřím, že to zvládneme," řekl trenér Zdeněk Psotka. Až v minulém kole se Kladno dočkalo vítězství, když zdolalo doma Brno. "Olomouc je tabulkově výše, ale má podobné problémy jako my. Hraje dobré zápasy, ale získává málo bodů," řekl kladenský kouč Martin Hřídel. Na Hané Kladno v minulém ročníku vybojovalo jedinou výhru venku. "Budeme chtít podat podobný výkon," dodal Hřídel. 

V pondělí uzavřou osmé kolo účastníci Evropské ligy. Slavia přivítá Baník Ostrava a Sparta bude hrát v Brně.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články