Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ostrava vydřela postup v Opavě až v penaltovém rozstřelu

Opava - Fotbalisté Ostravy splnili v Opavě roli favorita, ale druholigového soupeře udolali až po penaltovém rozstřelu. V normální hrací době skončil zápas 1:1, na pokutové kopy vyhrál Baník 5:3, když rozhodující penaltu proměnil Tchuř. Utkání na čtvrt hodiny ve druhé půli přerušilo řádění chuligánů, při kterém musela pořádek zjednat přímo na trávníku policie. Druholigistovi stačily na favorita ve výborné atmosféře v první půli jen elán a zodpovědnost. Baník hrál na útočné polovině nepřesně a kostrbatě, náznak šance byl snad jen v hlavičce Krauta, který však v 38. minutě nedůrazným pokusem k tyči nemohl Nováka překvapit.

Malátný výkon Ostravy neunikl trestu. Hosté zaspali úvod druhé půle, Kiša ve 47. minutě narazil za obranu Přecechtělovi, který prostřelil Bučka. Souhra dvou bývalých ostravských hráčů vynesla Opavě vedení. 

Na další čtvrthodinu pak stadion žil řáděním chuligánů. Ti hostující zničili zátarasy v sektoru a několik desítek opavských příznivců se jim vydalo vstříc přímo na trávník. Přes plot na tribuně se k sobě oba tábory nedostaly, rowdies však musela rozehnat policie a utkání muselo být na necelých patnáct minut přerušeno. 



Jako by tím Baník dostal impulz. Kouč Koubek na hřiště vyslal Zehera s Varadim, kteří rozhýbali ofenzivu, ale několik nebezpečných situací v pokutovém území vyrovnání nepřineslo. To se podařilo až v 82. minutě Zeherovi, jenž těsně před Novákem přizvedl míč pod břevno. V penaltách měli pevnější nervy hosté. Proměnili všech pět penalt, zatímco dalšího exostravského fotbalistu Cigánka vychytal ve druhé sérii Buček.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články