Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sparta změří v Evropské lize síly s Eindhovenem

Praha - Postupovými plány se netají fotbalisté Sparty Praha před vstupem do Evropské ligy, kterou dnes zahájí soubojem proti PSV Eindhoven. Soupeř je největším favoritem skupiny K, a tak možná právě domácí duel s ním může přinést klíčový zisk či ztrátu pro další boje. Eindhoven v současnosti vede nizozemskou ligu. Zápas začne stejně jako polovina čtvrtečních soubojů v Evropské lize až ve 21:05, přímý přenos odvysílá ČT4 a zpravodajský web ČT24.

Zápas bude výjimečný především pro trenéra Jozefa Chovance, jenž za Eindhoven před dvaceti lety hrál na vrcholu své aktivní kariéry. "Ještě nějaké kontakty tam samozřejmě mám, ale nijak zvlášť jsem o soupeře nestál. Nikdy jsem se nemohl Eindhovenu postavit jako hráč, ale teď ho chci porazit jako trenér," uvedl Chovanec.

V úvodním duelu mohou hrát velkou roli zkušenosti a ty až na výjimky v podobě Řepky, Blažka či Kovby mnoho hráčů nemá. I proto bude důležité, jak zvládne Sparta atmosféru utkání, která se díky letošnímu systému a pojetí soutěže bude hodně blížit Lize mistrů.

Sestava Pražanů se v posledních zápasech ustálila a základní jedenáctka se může změnit na jednom, maximálně dvou postech. Potrestaného Pamiče nahradí na levém beku podle všeho Hoheneder a v útoku by uzdravený Holenda mohl nahradit mladíka Kadlece, který nebyl v ligovém duelu s Jabloncem vidět. Vedle Pamiče nemůže Chovanec počítat ani s dlouhodobými marody Bergrem, Kladrubským a Jiroušem.

Předpokládané sestavy:

Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Hoheneder - Žofčák, Vacek, Kovba, Zeman - Wilfried, Kadlec.

Eindhoven: Isaksson - Pieters, Oojier, Simons - Engelaar, Toivonen, Dzsudzsak, Manolev - Lazovič, Koevermans, Bakkal.

Eindhovenský trenér Fred Rutten prý má o Spartě dostatek informací a soudí, že PSV čeká náročný zápas. "Útočně dokáže hrát doma stejně jako venku. Podobně jako český národní tým i další tamní kluby má k dispozici útočníky s hodně specifickými vlastnostmi," citovala kouče před odletem nizozemská média. Zápas by mělo přímo v ochozech sledovat 17 tisíc fanoušků.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články