Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Plašil zajistil gólem Bordeaux remízu na půdě Juventusu

Praha - Záložníkovi Jaroslavu Plašilovi vděčí fotbalisté Bordeaux za to, že v úvodním utkání základní skupiny Ligy mistrů na půdě Juventusu Turín uhráli remízu 1:1. Český reprezentant čtvrt hodiny před koncem vyrovnal a naznačil, že po letním přestupu z Pamplony bude pro francouzské šampiony velkou posilou. Obránce Juventusu Zdeněk Grygera přišel o zápas kvůli zranění. Velká chvíle Plašila, který hrál Ligu mistrů naposledy před pěti lety v Monaku, přišla v 75. minutě. Sedmadvacetiletý hráč zblízka doklepl do sítě trestný kop a Bordeaux si odváží poměrně nečekaný bod. Další informace nabízí server fotbalživě.cz.

Výhru 1:0 slaví brankář Petr Čech, jehož Chelsea těsně porazila Porto díky brance Anelky z úvodu druhé půle. Útočná síla Chelsea dnes utrpěla absencí nejlepšího střelce Didiera Drogby, který si začal odpykávat třízápasový disciplinární trest za jarní vulgární napadení norského sudího Övreböa v semifinále loňského ročníku. Zklamán opouštěl hřiště obránce Tomáš Ujfaluši s Atlétikem Madrid, které se doma muselo spokojit jen s bezbrankovou remízou proti kyperskému nováčkovi soutěže APOELu Nikósie.


Grafite z Wolfsburgu se blýskl hattrickem

Zadák Tomáš Sivok i s celou obranou Besiktase Istanbul dlouho odvracel ataky Manchesteru United, ale souboj tureckých a anglických šampionů nakonec vyzněl pro hosty. Manchester jako už poněkolikáté spasil záložník Paul Scholes přesnou trefou v 77. minutě. 

Útočník Tomáš Necid při své premiéře v Lize mistrů neodvrátil prohru CSKA Moskva 1:3 na hřišti německých mistrů ve Wolfsburgu. Jejich triumf zajistil hattrickem brazilský kanonýr Grafite, který dokázal, že si udržel formu z loňské sezony, kdy v bundeslize nasázel 28 tref. Necid přišel na hřiště až v poslední desetiminutovce, kdy CSKA o jednu branku prohrával. Z dálky pak sledoval, jak Grafite zpečetil výhru Wolfsburgu, který tak zažil povedenou premiéru v Lize mistrů. Zadák Jan Šimůnek se na straně vítězů nevešel mezi nominované.



Jankulovski do zápasu nezasáhl, Ronaldo skóroval

Další reprezentační bek Marek Jankulovski zůstal jen na lavičce náhradníků AC Milán při jeho výhře 2:1 v Marseille. Italský velkoklub se po roční odmlce úspěšně vrátil mezi evropskou elitu a povedla se mu také odveta za prohrané finále soutěže v roce 1993, kdy právě mužstvu Olympique podlehl. 

Hvězdný Real Madrid podle očekávání zvládl duel na hřišti FC Curych a zvítězil vysoko 5:2. Nejdražší fotbalista historie Cristiano Ronaldo ve 27. minutě vstřelil první gól letošního ročníku a "Bílý balet" vedl v průběhu už o tři branky. Domácí po změně stran dokázali snížit na rozdíl jediného gólu, ale závěr už si hosté pohlídali a dalšími dvěma trefami odmítli senzaci.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články