Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Švancara dostal za faul loktem trest na šest zápasů

Praha - Disciplinární komise Českomoravského fotbalového svazu zastavila útočníkovi Petru Švancarovi ze Slovácka činnost na šest soutěžních zápasů. Nejlepšího střelce první ligy komise potrestala za zákrok loktem na Jakuba Heidenreicha v utkání pátého kola proti Bohemians Praha. "Podle mínění komise se dopustil disciplinárního přestupku tím, že napadl protihráče v nepřerušené hře," vysvětlil výši trestu mluvčí komise Jaroslav Kolář. Podle něj jde o mírnější hranici trestu, který mohl Švancara dostat.

Důležitým momentem při posuzování jeho zákroku byl především názor delegáta utkání, který do zápisu uvedl, že Švancara měl být vyloučen. "Proto byl potrestán, jako kdyby viděl červenou kartu. Hráč se hájil tím, že šlo o neúmyslný zákrok, ale komise došla podle videa k závěru, že se napadení dopustil," uvedl Kolář. 

Fotbalistu výše postihu zdrtila. "Takový trest jsem nečekal, protože to byl běžný souboj, kterých se za zápas odehraje plno. Samozřejmě jsem hrozně nešťastný, šest zápasů je strašně moc," řekl Švancara. "Já vím, co jsem udělal, co se stalo, ale Bohemians udělali vše pro to, abych nehrál. Je to pro mě dlouhá doba, hodně velká rána, ale musím se s tím nějak vyrovnat," dodal.

Jeden zápas si již Švancara odpykal v souboji proti Slavii, protože komise mu zastavila činnost už minulý týden. 

Podobný případ řešila disciplinární komise před třemi týdny, kdy vynesla nad Milanem Matulou z Teplic osmizápasový trest. Matula v utkání druhého kola s Plzní udeřil loktem domácího Petra Jiráčka a způsobil mu krvavé zranění hlavy.

Přehled nejvyšších trestů zastavení činnosti v první fotbalové lize:

Osm zápasů: 
Milan Matula (Teplice, srpen 2009) - úder loktem 
     
Sedm zápasů: 
Tomáš Řepka (Sparta, září 2007) - vulgární urážky rozhodčího a napadení pořadatele 
     
Šest zápasů: 
Petr Lukáš (Teplice, srpen 2008) - úder loktem (později zmírněn na čtyři zápasy) 

Petr Švancara (Slovácko, září 2009) - úder loktem

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce potrestaného Petra Švancary
Milan Matula
zdroj: fcslovanliberec.cz
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články