Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Liberec nevyužil náskok a po penaltách vypadl z pohárové Evropy

Liberec - Fotbalisté Liberce nezvládli odvetu 4. předkola Evropské ligy doma s Dinamem Bukurešť a po penaltovém rozstřelu vypadli. Severočeši přitom do utkání vstupovali s tříbrankovým náskokem, který jim přisoudila kontumace za nedohraný zápas v Bukurešti kvůli řádění fanoušků. O něj ale v normální hrací době přišli a selhali i při penaltách. Informace najdete také na serveru FotbalŽivě.cz.

Libereckým se do sestavy vrátili Chorvaté Kerič s Čoričem, jinak kouč Ladislav Škorpil nemusel v základní jedenáctce dělat změny. Naopak jeho protějšek Dario Benetti vyměnil oproti prvnímu duelu v Bukurešti hned osm hráčů.

Jedním z hlavních úkolů domácích bylo brzy neinkasovat, ale to se nepodařilo. Hned ve 3. minutě nechali prostor Andrei Cristeovi a ten střelou po zemi z 15 metrů otevřel skóre. S Libercem branka nezamávala a naopak byl po zbytek první půle nebezpečnější především díky rychlým brejkům. Po jednom z nich na pravé straně zakombinovali Gecov s Keričem a Nezmar měl vyrovnání na dosah. Z následného rohu pak hlavičkoval Vulin a za hostujícího gólmana musel na brankové čáře zachraňovat jeden z obránců.

Liberečtí neproměňovali šance, Dinamo trestalo

Druhou půli začal obrovskou šancí Liberec, ale pokus Gebre Selassieho po rohu znovu odvrátil na brankové čáře obránce. Pak už začali být nebezpečnější Rumuni. Moti ještě hlavou přestřelil, ale po hodině hry se ve vápně uvolnil střídající Niculae a z úhlu propálil brankáře Hauzra.

Liberec přestal hrát a na jeho branku se řítila jedna šance za druhou. Hauzr musel během pěti minut dvakrát vyrážet míč ze šibenice po střelách Niculaeho a Adriana Cristea. Deset minut před koncem ale už liberecká obrana tlak soupeře neustála. Hauzr sice dvakrát dobře zasáhl, ale v souboji s dotírajícím protivníkem neudržel míč a Niculae zblízka třetím gólem zařídil prodloužení.

Skleslí domácí jako by si do útoku nevěřili a Blažek byl na hrotu většinou příliš osamocený. Až ve 108. minutě mohl Liberci přeci jen přiblížit postup Vulin, který byl po rohu v obrovské šanci, ale senzačním zákrokem ho vychytal hostující brankář Matache. Rozhodnout tak musely až pokutové kopy. V nich hned ve druhé sérii skvěle proti Zicuovi zachránil Hauzr, ve čtvrté však přestřelil Gecov. Pak byli střelci úspěšní až do deváté série, v níž svůj pokus neproměnil Liška.

Slovan Liberec - Dinamo Bukurešť 0:3 (0:1, 0:3), na pen. 8:9

Branky: 58. a 81. Niculae, 3. An. Cristea. Penaltu proměnili: Papoušek, Blažek, Vácha, Holeňák, Vulin, Dejmek, Dočkal, Gebre Selassie - Niculae, Bostina, Torje, Niculescu, Moti, Grigore, Kone, Diabate, Molinero. Neproměnili: Gecov, Liška - Zicu. Rozhodčí: Jefet - Šteif, Davidy (všichni Izr.). ŽK: Čorič, Vácha, Blažek, Vulin - Moti, Diabate, Zicu, Niculae. Diváci: 5490. První zápas 3:0, postoupilo Dinamo.

Zklamaní liberečtí hráči
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články