Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ligu mistrů doplní první pětice týmů z předkola

Praha - Hlavní fáze fotbalové Ligy mistrů dnes pozná pět dalších účastníků, kteří postoupí ze čtvrtého předkola soutěže. A po úvodních zápasech a výsledcích v minulém týdnu mají vzájemné zápasy před odvetami jasné favority. V akci budou i týmy s českými krajánky, ale pouze obránce Tomáš Ujfaluši s Atlétikem Madrid má velkou šanci postoupit přes Panathinaikos Atény, který před třemi týdny vyřadil pražskou Spartu. Atlétiko v prvním duelu vyhrálo v Řecku 3:2. Utkání můžete sledovat na programu ČT4 od 20:40. Informace najdete také na serveru FotbalŽivě.cz.

Naopak naděje Jana Poláka, Ondřeje Mazucha a rekonvalescenta Daniela Zítky a jejich Anderlechtu jsou mizivé, protože bruselský klub dostal v Lyonu pětibrankový výprask. Také Salcburk s Patrikem Ježkem a zraněným Karlem Pitákem mají složitou výchozí pozici a na hřišti Maccabi Haifa budou dohánět ztrátu 1:2 z domácí půdy.

Trenér Atlétika varuje: Řekové budou mít velký hlad uspět

V souboji loňských osmifinalistů má Atlétiko partii s Panathinaikosem rozehranou o mnoho lépe, doma si může dovolit prohrát i o jeden gól, pokud Řekové nevstřelí ve Španělsku více než tři branky. "Ale bylo by velkou chybou myslet si, že už máme postup v kapse. Panathinaikos bude mít velký hlad u nás uspět," varoval kouč Atlétika Abel Resina, jehož tým stále čeká na začátek domácí soutěže.

Naopak Panathinaikos si o víkendu letošní premiéru v řecké lize už odbyl, před cestou do španělské metropole jej povzbudila výhra 3:0 na hřišti Ergotelisu. "Pro naši psychiku je každý takový výsledek velkým povzbuzením, když se nám nepovedl první zápas s Atlétikem," řekl trenér Henk Ten Cate. Řekové by v Madridu rádi navázali na loňské úspěchy, kdy dokázali vyhrát na Interu Milán či v Brémách.

V Salcburku cítí, že se do Ligy mistrů nedostanou

Po sedmi letech má blízko k účasti ve skupině Maccabi Haifa. Izraelští šampioni mají na dosah skalp Salcburku, po výhře 2:1 v Rakousku jsou na nejlepší cestě mezi evropskou smetánku. "Výhrou v Salcburku jsem ani nebyl překvapený. Máme tým, který je v ofenzivě obrovsky silný. Ale na odvetu musíme být zase maximálně soustředění, soupeř se jen tak nevzdá," prohlásil obránce Maccabi Tsepo Masilela. V bohatém Salcburku ale jako by už tušili, že se znovu do Ligy mistrů nedostanou. "Doma jsme si to totálně pokazili," zlobil se útočník Alexander Zickler.

Zatímco Salcburk ještě může doufat, hráči Anderlechtu doma s Lyonem předchozí debakl 1:5 vymažou už jen stěží. A bruselské "Fialky" se tak do Ligy mistrů podle všeho potřetí za sebou nedostanou. Také naděje lotyšského Ventspilsu jsou proti FC Curych mizivé po domácím nezdaru 0:3. Maďarský Debrecín má úspěch na dosah, doma s bulharskými mistry z Levski Sofia bude hájit výhru 2:1.

Úterní program (začátky ve 20:45):

Maccabi Haifa - Salcburk (první zápas 2:1), FC Curych - Ventspils (3:0), Debrecín - Levski Sofia (2:1), Anderlecht - Lyon (1:5), Atlético Madrid - Panathinaikos Atény (3:2).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články