Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Fanoušci CZ Bělehrad řádili na benzince, na fotbal se nedostanou

Brno/Ladná (Břeclavsko) - Fanoušci fotbalistů Crvené Zvezdy Bělehrad dnes řádili na benzinové pumpě na Břeclavsku, kde nezaplatili za zboží. Podle policejního mluvčího Pavla Švába se chovali "jako stádo zvířat". Policie zkrátila 29 příznivcům platnost víz, takže se na čtvrteční utkání 4. předkola Evropské ligy se Slavií Praha nedostanou. Dalších 19 osob bylo zadrženo po příjezdu do Prahy. Policie monitorovala území hlavního města celou noc a bude tak pokračovat i běhěm dneška. Zápas SK Slavia Praha - FK Crvena Zvezda Bělehrad začíná v 20:00.

Autobus s 69 fanoušky dnes zastavil na benzinové pumpě v katastru Ladné na Břeclavsku. "Vtrhli do obchodu, kde si opatřili zásoby na další cestu. Jak už to v podobných případech bývá zvykem, neobtěžovali se s placením," uvedl Šváb.

Policisté autobus zastavili později na dálnici D2 a fanoušky poté konfrontovali se záběry kamerového systému. Celkem 14 lidí dostalo pokutu za krádež. Cizinecká policie jim pak zkrátila platnost krátkodobého víza do dnešní půlnoci. Stejně dopadlo dalších 15 fanoušků, kteří neměli platné zdravotní pojištění. 



V Hustopečích u Brna, kde policie autobus zastavila, později zaparkoval další autobus se srbskými fanoušky. "Jeho pasažéři zřejmě chtěli pomstít své kolegy a počínali si obdobně. Své předchůdce trumfli ještě posprejováním budovy," uvedl Šváb. Majitel vyčíslil škodu na 100 000 korun. 

V Praze zatčeno 19 chuligánů

V Praze na tento druhý autobus již čekali policisté, k dispozici měli svědka události. "Fanoušci budou opět konfrontování s tím, k čemu na benzinové pumpě došlo. V tomto případě bude patrně postih větší, protože posprejováním zdi se nedopustili přestupku, ale rovnou trestného činu," řekl mluvčí Šváb.

Výsledkem vyšetřování bylo dalších 19 zadržených; 15 mělo problém s pobytem a budou stejně jako ostaní vyhoštěni, u čtyř výtřžníků příslušníci našli šablony, které dokazovaly sprejování na benzínce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články