Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Anderlecht si odvezl z Lyonu debakl, Atlético vyhrálo v Aténách

Praha - Dveře do hlavní soutěže Ligy mistrů si fotbalisté Anderlechtu Brusel zabouchli již v prvním poločase úvodního duelu 4. předkola na hřišti Olympique Lyon. Francouzský celek zápas naprosto ovládl a s přehledem svého belgického soupeře deklasoval 5:1. Nezabránil tomu ani Jan Polák, který za Anderlecht odehrál celé utkání a podepsal se pod úvodní gól. Další informace nabízí také server fotbalživě.cz.

Lyon od úvodních minut jasně ukazoval, že i přes nepovedenou minulou sezonu nechce v Lize mistrů chybět. Již po deseti minutách fauloval Polák před vápnem Lisandra Lópeze a Pjanič nařízený přímý kop poslal přesně přes zeď do branky. O chvíli později se sice Anderlecht po právu dožadoval penalty, ovšem rozhodčí ji naopak odpískal po protiútoku na druhé straně. Brankář Proto srazil Lópeze a sám postižený pokutový kop proměnil. 

Ještě do poločasu se parádní ranou z rohu pokutového území prosadil Bastos a následně prostřelil náhradníka zraněného Daniela Zítky v brance Anderlechtu Gomis. Ten samý hráč zvýšil po změně stran na konečných 5:1. O čtyři z pěti branek se tak postaraly letní posily, za které Lyon utratil přes 70 milionů eur. Kromě Zítky, který je v rekonvalescenci po zlomenině nohy, za Anderlecht nenastoupil ani zraněný stoper Ondřej Mazuch.



Dnešní zápas se příliš nevyvedl ani Tomáši Ujfalušimu z Atlétika Madrid. Český stoper na začátku druhého poločasu podskočil nakopávaný míč a umožnil Salpingisovi vyrovnat na 1:1. Atlético však dokázalo skórovat i podruhé. Forlán poté, co připravil úvodní gól Maxi Rodríguesovi, sám mířil přesně a potvrdil roli klubového kanonýra.

Záhy zvýšil Agüero, jenže Panathinaikos udržel ve hře Leto, který snížil na konečných 2:3. Atlético má velmi dobrou pozici do odvety, ve které musí řecký přemožitel Sparty z 3. předkola vstřelit minimálně dvě branky. 

Zahrál si i Patrik Ježek, který nastoupil za Salcburk na posledních deset minut, ale už nezměnil nic na tom, že rakouský mistr doma prohrál s Maccabi Haifa 1:2 a vzdálil se mu vysněný postup.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články