Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Slovenští fotbalisté na Islandu jen remizovali

Praha - Slovenští fotbalisté v generálce na zářijový souboj s Českem remizovali 1:1 na Islandu. O jediný gól lídra třetí kvalifikační skupiny se postaral Róbert Vittek. Více se dařilo dalšímu soupeři Česka ve skupině Polsku, které doma porazilo nevyzpytatelné Řecko. Severní Irové pak doma remizovali s Izraelem. Italové překvapivě jen remizovali 0:0 ve Švýcarsku. Nizozemci nevyužili dvoubrankového vedení v zápase proti Anglii a zápas nakonec skončil smírně 2:2.

Slováci si na Islandu vyzkoušeli boj proti dobře organizované obraně soupeře, který navíc hrozil i v útoku. Ve 35. minutě však napřáhl z hranice pokutového území Vittek a poslal Slovensko do vedení. Předtím se mohl prosadit i Šesták, ale skvěle ho vychytal domácí gólman. Po změně stran udělali Slováci několik změn v sestavě, což se projevilo v souhře. Výsledkem byla inkasovaná branka po chybě při bránění standardní situace. Na roh si naskočil Sigurdsson a zařídil remízu.

Polsko zvládlo zápas s mistry Evropy z roku 2004 Řeky díky náhradníkovi Ludovikovi Obraniakovi. Čtyřiadvacetiletý záložník se postaral o oba góly a oslavil tak premiérový start za národní tým. Rodák z Francie, kde patří k oporám Lille, dostal polské občanství po svých prarodičích teprve v červnu tohoto roku.

Nečekané problémy měli fotbalisté Brazílie s obranou Estonska. Podprůměrný evropský celek důslednou obranou nepouštěl favorita příliš do hry. Brazilci tak dokázali skórovat pouze jedinkrát, když v závěru první půle mířil přesně útočník Luis Fabiano.

Zajímavý zápas se hrál v Nizozemsku, kde domácí přivítali Angličany. Ti zaspali úvod duelu a brzy prohrávali po střele Dirka Kuijta. Do poločasu navíc ještě zvýšil Rafael Van der Vaart a s Angličany to nevypadalo dobře. Jenže po změně stran začal úřadovat Jermain Defoe a dvěma góly zařídil konečnou remízu 2:2. Připsal si tak již sedmý zásah během posledních osmi utkání za národní tým. Zápasu předcházela potyčka mezi příznivci obou stran, po které bylo podle amsterodamské policie zatčeno patnáct osob.

Souboj v utkání Nizozemsko - Anglie
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články