Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Rosický si poranil sval a proti Slovensku v září nenastoupí

Londýn - Fotbalista Tomáš Rosický si podle britského tisku poranil stehenní sval a bude mimo hru šest týdnů. Záložník Arsenalu, který se vrátil po 18 měsících problémů s podkolenní šlachou, tak nepomůže české reprezentaci v zářijovém kvalifikačním duelu se Slovenskem. Podle deníku The Sun si Rosický zranění přivodil při středečním tréninku Arsenalu. Ovšem problémy se stehenním svalem měl bývalý hráč Sparty a Borussie Dortmund údajně již během červencového soustředění v Rakousku, kde ho kvůli tomu trenér Arséne Wenger nepostavil do tří přípravných utkání.

"Má menší svalové zranění. To je jediné, co k tomu mohu říct," řekl hráčův manažer Pavel Paska Rádiu Impuls. "Dnes podstoupí magnetickou rezonanci, po ní budeme vědět víc," dodal. 

Ve víkendových zápasech na Emirates Cupu se Rosický představil ve velmi dobré formě a dokonce dal gól, který však kvůli ofsajdu neplatil. Vše nasvědčovalo tomu, že by se brzy mohl prosadit do sestavy Arsenalu, ve které chyběl od loňského ledna. Tehdy si přivodil zranění podkolenní šlachy, které si vyžádalo dvě operace. Následně se potýkal i s problémy s třísly a na hřišti se tak neobjevil 18 měsíců.

Nyní byl měl podle britského tisku chybět šest týdnů. Osmadvacetiletý záložník tedy nestihne úvod anglické ligy, 4. předkolo Ligy mistrů a ani kvalifikační zápas české reprezentace na Slovensku. Tam měl být přitom hlavní zbraní v boji o vítězství, které by národnímu týmu udrželo naději na postup na mistrovství světa v JAR.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články