Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Slavia chce být v odvetě proti Tiraspolu nebezpečnější v útoku

Praha - Fotbalisté Slavie Praha si před středeční odvetou třetího předkola Ligy mistrů proti Šeriffu Tiraspol nepřipouštějí nic jiného než postup. Čeští mistři ovšem musejí v Edenu vylepšit svůj výsledek z Moldavska, kde uhráli bezbrankovou remízu. Postup do čtvrtého kola, přes nějž vede cesta do vysněné Ligy mistrů, zajistí Slavii jakékoliv vítězství. V případě bezbrankové remízy by přišlo na řadu prodloužení, eventuálně penalty, všechny ostatní výsledky pošlou dále hosty. Střetnutí začíná ve 20:00 a řídit je bude trojice italských rozhodčích Rocchi - Di Liberatore, De Luca. Další informace najdete také na serveru Fotbalživě.cz.

Nadějné vyhlídky mírně kalí nedělní generálka, která Slavii nevyšla podle představ. Ve druhém ligovém kole prohrála v Brně, kde dvakrát inkasovala hned v úvodních dvanácti minutách. "Prohráli jsme, zápas nás přitom stál hodně fyzických i psychických sil. Možná je ale dobře, že hrajeme tak brzo, alespoň kluci nemají čas o tom tak přemýšlet," řekl trenér českého mistra Karel Jarolím, který si ve středu v hledišti odpyká poslední část třízápasového trestu od disciplinární komise UEFA.

Jarolím si uvědomuje, že pokud chce jeho mužstvo proti Šeriffu uspět, musí podat podstatně lepší výkon než v Brně a i prvním duelu v Tiraspolu. "Ta prohra nás nemůže poznamenat, naopak by hráče měla o to více motivovat. Někdo je určitě zklamaný, ale to je normální, na Šeriff se musíme dobře připravit a zvítězit," uvedl kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Slavia - Tiraspol

Zdravotní stav Tunisana Ragueda se lepší

"Předpokládám, že budeme více útočit než v prvním zápase. Rozhodně si ale nikdo nemůže myslet, že útočit budeme v sedmi lidech. Na to soupeř čeká a mohl by nás potrestat," řekl trenér Slavie, jenž znovu analyzoval na videu první duel v Moldavsku. Kouče potěšil lepšící se zdravotní stav tuniského záložníka Ragueda, který si poranil v prvním souboji sval a chyběl týmu v Brně. "Snad bude v pořádku a nastoupí," řekl Jarolím, jenž bude stále postrádat rekonvalescenty Šmicra a Kaufmana a také zraněného útočníka Pekharta.

Hosté přiletěli do Prahy v pondělí večer a cítí svoji šanci. Dokonce si odložili ligový zápas a šetřili síly na středeční souboj. Už po prvním duelu byl ukrajinský kouč Tiraspolu Leonid Kučuk oproti Jarolímovi s výkonem svých svěřenců spokojen. "Připravili jsme se na taktiku Slavie a stejně tak tomu bude i v odvetě. Musíme domácí rychle napadat, aby se nedostali ke kombinační hře, která je jejich silnou zbraní," řekl Kučuk.

Předpokládané sestavy:

Slavia: Hanuš - Krajčík, Čelůstka, Vomáčka, Hloušek - Janda, Ragued, Suchý, J. Černý - Vlček, Naumov.

Šeriff: Namaško - Mamah, Nadson, Tarchnišvili, Rodriguez - Diedhiou, Rouamba, Arbanas, Kornějenkov, Suvorov - Balima.

Hocine Ragued
zdroj: www.raec-mons.be
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články