Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Fotbalové ME \"19\" vyhrála Ukrajina, ve finále zdolala Anglii

Doněck - Fotbalisté Ukrajiny využili domácího prostředí a stali se mistry Evropy do 19 let. V dnešním finále turnaje v Doněcku porazili Angličany 2:0 a po druhém místě z roku 2000 získali první titul této věkové kategorie ve své historii. Ukrajina jako pořadatel prošla turnajem bez porážky, pouze v základní skupině dvakrát remizovala, z toho jednou právě s Anglií 2:2. Tentokrát však silný útok Anglie, který ve čtyřech předchozích zápasech nastřílel 13 branek, dokázala ukrajinská obrana zpacifikovat.

Juniorští ukrajinští reprezentanti
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Naopak již v 5. minutě se po Korkiškově centru prosadil Harmaš a poslal Ukrajinu do vedení. Čtvrtým gólem na turnaji se tak v čele tabulky střelců dotáhl na Angličana Delfounesa.

Angličané si postupně vytvořili tlak, ale domácí hráči s podporou publika odolávali. Pět minut po změně stran pak hrdina utkání Korkiško střelou z přímého kopu přidal druhý gól a rozhodl o výhře. Reprezentační devatenáctka tak potvrdila rozvoj ukrajinského fotbalu, který v květnu korunoval triumfem v Poháru UEFA Šachtar Doněck.

Český výběr, který by obhajoval bronzové medaile z loňského šampionátu hraného v Čechách, se na závěrečný turnaj z kvalifikace neprobojoval.

Ukrajina-Anglie 2:0 (1:0)

Branky: 5. Harmaš, 50. Korkiško. Rozhodčí: Jech (ČR).

Sestavy:
Ukrajina: Levčenko - Kušnirov, Partsvanija, Kryvcov, Petrov (90.+3 Jeremenko) - Korkiško, Rybalka, Šachov, Čajkovskij - Harmaš, Kaverin (80. Ševčuk). Trenér: Kalitvincev.

Anglie: Steele - Trippier, Mattock, Walker, Briggs (56. Hoyto) - Drinkwater (55. Tutte), Lansbury, Bennet, Gosling - Welbeck (63. Ranger), Delfouneso. Trenér: Eastick.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články