Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Obránce Rozehnal se upsal na tři roky Hamburku

Hamburk - Český fotbalový reprezentant David Rozehnal přestoupil z Lazia Řím do Hamburku. S německým klubem podepsal tříletou smlouvu s opcí na další rok. Hamburk má za devětadvacetiletého obránce zaplatit podle neoficiálních zpráv osm milionů eur. Částka v přepočtu přesahující dvě stě milionů korun dělá z reprezentačního stopera jednoho z nejdražších hráčů české fotbalové historie. Hamburk si ho vyhlédl jako náhradu za zraněného Brazilce Alexe Silvu a o přestupu intenzivně vyjednával od minulého týdne. Ještě ve čtvrtek se zdálo, že majitel Lazia Claudio Lotito Rozehnala neuvolní, ale nakonec přece jen dal souhlas.

Rodák ze Šternberka, který s velkým fotbalem začínal v Olomouci, okusí elitní soutěž už v páté zemi. Má za sebou také angažmá v Bruggách, Paris St. Germain a Newcastlu. V Hamburku se setká mimo jiné s reprezentačním spoluhráčem Davidem Jarolímem a také s mladým stoperem Miroslavem Štěpánkem, který se tam vrátil z hostování v rakouském Kapfenbergu, ale nyní se potýká s poraněnými kolenními vazy.

"Určitě to pro mě výhoda je. David mi to doporučil a doufám, že mi trochu pomůže v počátcích," uvedl Rozehnal.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Davida Jarolíma

"Jsem velmi rád, že se to podařilo dotáhnout. Poslední dny byly hodně hektické, jak se přestup stále oddaloval, a pak to zas mělo rychlý spád," uvedl Rozehnal v rozhovoru pro web Hamburku. "Do Hamburku jsem chtěl, protože je to silný tým s výborným zázemím a fanoušky. Navíc hraje bundesligu, což je velmi silná soutěž. A já chci hrát na co možná nejvyšší úrovni. Věřím, že se prosadím," dodal reprezentační stoper. 

Rozehnal má na kontě 56 mezistátních zápasů a v kvalifikaci pro mistrovství světa nechyběl ani minutu.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články