Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Sparta ztratila před startem ligy zraněného kapitána Bergra

Praha - Velká nepříjemnost potkala těsně před startem nové fotbalové sezony pražskou Spartu. Letenským se zranil kapitán Patrik Berger, kterého opět trápí problémy s kolenem a v nejbližší době se chystá na lékařské vyšetření do Německa. Kouč Jozef Chovanec si netroufl odhadnout, jak dlouho bude sparťanský lídr mimo hru, úvodní ligový duel v Teplicích a také první zápas třetího předkola proti Panathinaikosu Atény však určitě nestihne.

Berger se zranil na začátku týdne. "V úterý byl na magnetické rezonanci, která prokázala, že se nejedná o další nové zranění v oblasti kolene, kde byl sedmkrát operován. Nicméně nyní pojede s výsledky rezonance na vyšetření do Německa k doktoru Wolfarthovi," řekl novinářům Chovanec. 

Nechtěl spekulovat, jak dlouho bude Berger Spartě chybět. "Těžko říct, nejsem vědma, abych věstil z křišťálové koule. Bude záležet na výsledku vyšetření, lékaři řeknou, co s ním a jak bude případně trénovat," podotkl Chovanec.

Spartě chybí i Kladrubský a Kucka 

S letenským lídrem dnes ráno mluvil a jeho svěřenec se prý necítil psychicky nejlépe. "Nevypadal moc optimisticky, jeho to zasáhlo. Blíží se to tomu zranění, které měl na začátku, když jsme odjížděli na soustředění. Každý hráč by z toho byl špatný, máte ligu za pár dní a teď se stane tohle," uvedl Chovanec. 

Spartě se kvůli zraněním rozpadá záloha, vedle Bergra jsou dlouhodobě mimo hru Jiří Kladrubský a Juraj Kucka. "Je to nepříjemná situace těsně před začátkem ligy. Měli jsme stabilizovanou základní jedenáctku, musíme to řešit," prohlásil Chovanec, podle něhož mohou Bergrův post ofenzivního záložníka zaujmout Luboš Kalouda, Kamil Vacek nebo Zdeněk Folprecht.

Je nám líto, video expirovalo.
Patrik Berger je zraněný
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články