Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Ibrahimovic jde výměnou za Eto\'a z Interu do Barcelony

Barcelona - Švédský fotbalista Zlatan Ibrahimovic se stane novou posilou vítěze Ligy mistrů Barcelony. Italský mistr Inter Milán za něj získá kamerunského kanonýra Samuela Eto'a a nespecifikovanou finanční částku. Podle sdělení prezidenta Barcelony Joana Laporty se oba velkokluby na výměně rámcově dohodly, nyní zbývá dořešit podmínky hráčských smluv podle požadavků Ibrahimovice a Eto'a.

Už ve čtvrtek jednali prezidenti obou klubů Massimo Moratti a Laporta o přestupu obránce Maxwella, který katalánský velkoklub posílil za 4,5 milionu eur (116,4 milionu korun) a podepsal zde čtyřletý kontrakt s roční opcí. Smlouva obsahuje klauzuli, podle níž by musel případný zájemce vyplatit Barceloně 50 milionů eur. 

O Ibrahimovice, který byl v uplynulé sezoně s 25 góly nejlepším střelcem italské ligy, se výrazně zajímala anglická Chelsea, jež ale nesouhlasila s požadavkem Interu, který chce za svou hvězdu 70 milionů eur (asi 1,82 miliardy korun). 

Ve čtvrtek vedení Barcelony oznámilo, že se svým nejlepším střelcem Eto'em, který ve 145 ligových zápasech od roku 2004 nastřílel 108 branek, již nepočítá, a dala mu dovolenou na hledání nového angažmá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články