Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Fořt přestupuje do druholigového Bielefeldu

Bielefeld (Německo) - Druhá německá bundesliga za Arminii Bielefeld přilákala šestadvacetiletého fotbalistu Pavla Fořta. V případě, že hráč projde zdravotní prohlídkou, podepíše podle klubové internetové stránky smlouvu na tři roky. Podmínky jeho transferu z Toulouse nebyly zveřejněny. K týmu se Fořt připojil dnes v tréninkovém centru ve Walchsee, minulý týden už ale v jeho dresu odehrál přípravné utkání proti Bröndby Kodaň. "Svým výkonem nás zcela přesvědčil. Získáme středního útočníka, který nám v kádru chyběl, a zvýšíme tím ofenzivní sílu," prohlásil ředitel klubu Detlev Dammeier. "Bude pro nás důležitým hráčem, jeho kvality v nás vzbuzují velká očekávání," dodal trenér Thomas Gerstner.

Fořt - odchovanec plzeňského fotbalu - hostoval na jaře ve Slavii, které pomohl k obhajobě titulu. Po sezoně se ale vrátil zpět do Toulouse, kam před dvěma lety přestoupil právě ze Slavie. Ve Francii však pevné místo v sestavě nezískal a klub jej uvolnil nejprve na hostování do FC Brusel a poté i do české ligy.

Fořt, o něhož projevil nedávno zájem i kouč Slovanu Bratislava Dušan Uhrin starší, se v Bielefeldu potká i s krajanem Radimem Kučerou. Ten je dlouholetým pilířem zadních řad, právě v přípravě s Bröndby si však poranil kolenní vazy a bude několik týdnů mimo hru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články