Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Žižkov porazil Kladno gólem z penalty

Praha - Fotbalisté Viktorie Žižkov si hned v úvodu jara připsali důležité tři body v boji o záchranu. V podprůměrném souboji týmů ze spodní části prvoligové tabulky zvítězili díky proměněné penaltě kanonýra Petra Švancary nad Kladnem a bodově se dotáhli až na desátou Mladou Boleslav. Hosté dnešním výkonem potvrdili, že jejich špatné výsledky ze zimní přípravy nebyly náhodné.

Brankář dostává gól
zdroj: ČTK-AP

Úvod nenasvědčoval pozdějšímu trápení obou celků. Žižkovští brzy odrazili kladenský pokus o nápor a na začátku měli více ze hry. Když v sedmé minutě hlavičkoval Kalod po centru uzdraveného Straceného těsně nad, nikoho z domácích příznivců nenapadlo, že je to na dlouho poslední nápaditá akce jejich týmu.

Ve 14. minutě poprvé zahrozili také hosté: agilní Zoubele přiťukl před vápnem Semerákovi, který se však marně snažil najít horní roh Bartalského branky. Tím výčet zajímavých příležitostí na další půlhodinu skončil. Těžký zmrzlý terén byl pro oba týmy příliš velkou překážkou, fotbalu navíc chyběly i základní atributy jako přesná přihrávka nebo povedený centr.

Kombinačně se přece jen víc dařilo Kladnu, které na rozdíl od domácích hned v úvodu jara využilo zimní posily a vyběhlo na hřiště se čtyřmi novými tvářemi. Žižkovský trenér Stanislav Griga se nevydržel dívat na chabou produkci svých svěřenců a v 32. minutě nahradil nevýrazného Tingu Novotným.

Viktoria na chvíli ožila, Švancara nabil Procházkovi, ale ten v nadějné pozici dokumentoval nepovedenou střelou zmar úvodního dějství. Diváci jen litovali, že si dnes dopoledne přivstali, přesto mohlo být na Žižkově o přestávce veseleji, kdyby Stracený lépe zakroutil přímý kop těsně za šestnáctkou.

První pohledná akce se zrodila až několik sekund po příchodu z kabin. Švancara se procpal po levé straně do vápna, zpětnou přihrávkou vyzval Novotného, jehož střelu vykopl za překonaným gólmanem Pavlíkem jeden z hostujících beků. Žižkov rychle převzal otěže utkání a přikoval Středočechy před jejich pokutové území.

Po hodině hry pálil těsně mimo Kučera, ale domácí tlak stále narůstal. Kladno naprosto rezignovalo na ofenzivu a jen se štěstím se bránilo sérii rohových kopů zahrávaných Straceným. V jednom z mnoha závarů nepropálil hradbu těl Švancara, přesto se nakonec žižkovský kanonýr o chvíli později dočkal radostné chvilky.

Za kladenskou obranu si v 71. minutě zaběhl Kalod, Pavlík ho při kličce podsekl a Švancara z penalty bezpečně zavěsil. Sedm minut před koncem utíkal do rozhozené defenzivy Kalod, krásně našel Novotného, ale Pavlík ještě zabránil definitivnímu rozhodnutí. Kladenský nápor ale přišel pozdě a na porážce již nemohl nic změnit.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články