Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Lazio láká Nedvěda k návratu do Říma

Řím - Česká fotbalová hvězda Pavel Nedvěd, který před třemi týdny ukončil angažmá v Juventusu Turín, by se mohl vrátit do Lazia Řím, kde v italské lize začínal. Podle listu Il Corriere Dello Sport už s vedením klubu jednal agent bývalého reprezentačního kapitána Mino Raiola. Majitel Lazia Claudio Lotito údajně Nedvědovi nabízí roční smlouvu.

Když se Nedvěd loučil s Juventusem, naznačil, že jeho fotbalová kariéra je u konce. Zcela jednoznačně se však nevyjádřil. Poslední zápas sehrál shodou okolností právě proti Laziu.

Nedvědův agent Raiola rozhovory s majitelem římského klubu potvrdil. "Ano, setkal jsem se s Lotitem. Teď musíme počkat patnáct dní, protože Pavel je na dovolené. O všem se rozhodne, až se vrátí," uvedl Raiola. V římském celku by se Nedvěd mohl potkat s krajany Davidem Rozehnalem a Liborem Kozákem. Kromě Lazia projevil o českého záložníka zájem také nováček Serie A Parma.

Vítěz Zlatého míče z roku 2003 přišel do Lazia v roce 1996 z pražské Sparty. S klubem vyhrál poslední ročník Poháru vítězů, italskou ligu a dvakrát tamní pohár. V roce 2001 se stěhoval do Juventusu. V Turíně Nedvěd slavil dva mistrovské tituly a po trestu za korupci navíc klubu pomohl k návratu z druhé ligy mezi elitu.

Pavel Nedvěd v posledním utkání
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články