Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbalisté KLDR jsou dalším účastníkem mistrovství světa

Manáma - Fotbalisté KLDR si podruhé v historii zahrají na mistrovství světa. V závěrečném kvalifikačním utkání dokázali uhrát bezbrankovou remízu na hřišti Saúdské Arábie a společně se sousední Korejskou republikou postoupili z pětičlenné skupiny. Arabský tým má ještě šanci probojovat se na turnaj v Jižní Africe, pokud uspěje v baráži. Na šampionátu hráli reprezentanti severní části Korejského poloostrova pouze jednou, v roce 1966 v Anglii. Tehdy šokovali výhrou 1:0 nad Itálií a postupem do čtvrtfinále.

Fotbal
zdroj: ČT24 autor: Markéta Sandanusová

Tým KLDR, jenž je složen až na výjimky z hráčů z domácí soutěže, patří až do druhé stovky žebříčku FIFA. Přesto dokázal v asijské zóně vyřadit zvučné soupeře. Zklamaný může být především Írán, jenž se nakonec nedostal ani do baráže, přestože během kvalifikačního cyklu prohrál jediný zápas.

Bahrajn se dostal do baráže

Dnes mu nepomohla ani remíza 1:1 na půdě jistého účastníka MS Korejské republiky. Íránce dostal do vedení v 51. minutě vlastní gól Korejců, o dělbě bodů rozhodl deset minut před koncem ofenzivní záložník Manchesteru United Pak Či-song. 

Ze druhé skupiny, kde už měly jistý postup Austrálie a Japonsko, se alespoň do baráže probojoval Bahrajn díky vítězství 1:0 nad Uzbekistánem. Svěřenci českého kouče Milana Máčaly sehrají v září baráž proti Saúdské Arábii. Vítězný celek poté musí ještě vyřadit nejlepší tým oceánské zóny Nový Zéland. Ve čtyřiadvacetičlenném závěrečném turnaji je zatím obsazeno šest míst.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články