Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Boleslavský Papadopulos možná odejde do Heerenveenu

Mladá Boleslav - Fotbalový útočník Michal Papadopulos po roce stráveném v Mladé Boleslavi zřejmě znovu změní dres a odejde na další zahraniční angažmá do Heerenveenu. Úřadující vítězové Nizozemského poháru projevují o autora deseti letošních prvoligových tref eminentní zájem. Čtyřiadvacetiletý Papadopulos by měl v nejbližších dnech podepsat smlouvu a stát se tak spoluhráčem dalšího českého krajánka a bývalého slávisty Michala Švece.

Papadopulos, člen širšího kádru reprezentace, se prý hráčem Heerenveenu stane oficiálně v pondělí. Vedení mladoboleslavského klubu však zatím námluvy Papadopulose s Heerenveenem příliš komentovat nechtělo. "O Michala je všeobecně zájem, ale není to rozhodně tak, že by smlouva v Heerenveenu byla těsně před uzavřením. Stále se jedná," řekl ředitel komunikace středočeského klubu Petr Svěcený. "O Michala stojí víc zahraničních klubů, je to všechno otevřené," přidal se Papadopolusův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest. 

Papadopulos přišel do Mladé Boleslavi před minulou sezonou za sumu pohybující se kolem deseti milionů korun. Podepsal smlouvu na tři roky a s deseti brankami se stal nejlepším střelcem týmu, který po špatném finiši v lize skončil až šestý a přišel o možnost hrát Evropské poháry. I tak bývalý hráč reprezentační jednadvacítky svými výkony upoutal pozornost a nyní není vyloučeno, že si vyzkouší další štaci v cizině. 

Papadopulos před šesti lety odešel do Arsenalu, kde sbíral zkušenosti především v rezervním mládežnickém týmu. Pak se vrátil do ostravského Baníku, ale na konci roku 2005 přestoupil do Leverkusenu, kde se však také příliš neprosadil. Loňské jaro strávil na hostování v bundesligové Chotěbuzi a pak se rozhodl pro návrat do české ligy. Do Mladé Boleslavi si jej vybral jeho někdejší trenér z Ostravy Pavel Hapal, který však letos v květnu na lavičce skončil a nahradil ho Dušan Uhrin mladší.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články