Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Čáslav prodala práva na první ligu Slovácku

Praha - Druhým nováčkem v první fotbalové lize bude 1. FC Slovácko. Klub z Uherského Hradiště koupil práva od druhého týmu druhé ligy Zenitu Čáslav a po dvou letech se vrací do nejvyšší soutěže. Převod prvoligové licence dnes schválil i výkonný výbor ČMFS a zároveň dodatečně udělil Čáslavi druholigovou licenci. Slovácko sice ve druhé lize skončilo až na desátém místě, ale v Poháru ČMFS se probojovalo až do finále, kde podlehlo Teplicím. V jednání s Čáslaví dostala jeho nabídka přednost před zájmem Jihlavy a Hradce Králové.

Ze dvanácti hlasujících členů Výkonného výboru ČMFS jich bylo devět pro převod licence do Slovácka, jeden byl proti a dva se zdrželi hlasování. "Pro převod byli především zástupci ligových klubů. Pečlivě jsme projednali stanovy, vyslechli si šéfa ligy pana Lubase a licenčního manažera Stanislava Rýznara, kteří potvrdili, že převodu nic nebrání. To samé řekli i právníci svazu," uvedl po jednání VV předseda svazu Pavel Mokrý.

Odkoupení práv potvrdil ředitel 1. FC Slovácko Vladimír Krejčí, ale odmítl sdělit částku, kterou musel klub zaplatit. V médiích se spekulovalo o sumě mezi osmi a dvaceti miliony korun. "Nechtěli jsme se připojit k finančním dostihům s potenciálními konkurenty. Pokud by Čáslav chtěla navýšit částku byť jen o milion, do celého projektu bychom nešli. Domníváme se, že částka, kterou jsme do projektu vložili, se nám vrátí hned v prvním roce," uvedl Krejčí. 

Zdroje finančního návratu vidí v navýšení dotace od marketingového partnera fotbalového svazu STES, zvýšeným příjmem ze vstupného a většími příspěvky od partnerů. Ty jsou už zachyceny v platných smlouvách. "Rozpočet klubu se nikterak nezvýší, protože už nyní měl prvoligové parametry. Počítáme s jeho navýšením o deset procent," tvrdí Krejčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Ondřej Lípa v pořadu Před polednem

Klub z Uherského Hradiště se vrací do ligy po dvou letech

Klub z Uherského Hradiště hrál nejvyšší soutěž sedm let a v roce 2004 skončil ještě pod názvem 1. FC Synot na pátém místě. V témže roce byli jeho funkcionáři u zrodu největší korupční aféry v českém fotbale. V roce 2007 pak Slovácko sestoupilo.

Současným vlastníkem je ocelářsko-dopravní holding Zdeňka Zemka. Stadion pro osm tisíc diváků z roku 2003 patří v Česku mezi nejmodernější a pro první ligu na něm podle licenční komise není potřeba dělat žádné úpravy. Splňuje i novou podmínku vyhřívaného trávníku. "K realizaci tohoto projektu nás vedly dobré technické podmínky a zázemí, který klub díky Miroslavu Valentovi seniorovi a městu v podobě stadionu má," uvedl na mimořádné tiskové konferenci ředitel klubu Krejčí, který vyzvedl i zájem fanoušků v regionu o fotbal. O první ligu by se měl zájem ještě zvýšit.

Pro první ligu chce Slovácko získat ještě dva až tři kvalitní hráče

V kuloárech se objevila jména Petra Švancary a Marka Heinze. "Jsou to zajímavá jména. Ale nechci se nyní vyjadřovat, zda jsou v našem hledáčku," dodal Krejčí. Přípravu pod vedením trenéra Josefa Mazury začne po získání nejvyšší soutěže Slovácko o tři dny dříve. Původní plán zahájení přípravy byl v pondělí 22. června. Změnu doznají i některá přípravná utkání.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články