Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Fotbalisty Příbrami bude trénovat Slovák Marko

Příbram - Novým trenérem fotbalistů Příbrami se stal Slovák Karol Marko, který naposledy vedl ve druhé lize Jihlavu. V Příbrami, která se zachránila až v posledním kole, čeká třiačtyřicetiletého kouče premiéra v nejvyšší české soutěži. Petr Čuhel, jenž vedl Příbram v závěru sezony, odchází do Mladé Boleslavi, kde bude asistentem Dušana Uhrina mladšího. Informace přinesl server iDnes s odkazem na majitele klubu Jaroslava Starku.

Čuhel sice splnil zadaný úkol a středočeský klub pomohl udržet v dramatickém závěru v nejvyšší soutěži, ale po skončení ligy prý sám projevil zájem vrátit se do Boleslavi. Tam společně s Uhrinem zažil úspěšnou spolupráci. V roce 2006 klub přivedli ke druhému místu v lize, o rok později pak ke třetímu.

"Bylo to Petrovo přání, nechtěli jsme mu bránit. Za to, co tady odvedl, mu musíme poděkovat. Je to výborný člověk a trenér a třeba se ještě potkáme," uvedl Starka na adresu Čuhela, který do Příbrami přišel jako Moralesův asistent loni v červenci.

Po Čuhelově odchodu padla Starkova volba na Marka. Ten má podle Starky v Příbrami smlouvu na dobu neurčitou. "Bude to odvislé od dosažených výsledků, jako je tady zvykem. Já si jen přeji, aby naše spolupráce byla co nejdelší," řekl Starka. Asistentem v Příbrami by měl dál zůstat Jiří Ryba, někdejší reprezentant v desetiboji, který dříve působil jako kondiční kouč i v Mladé Boleslavi. Trenérský štáb jako kouč brankářů rozšíří František Kopač, jenž už má s působením na příbramské lavičce zkušenosti z let 2003 a 2004. Marko si z Jihlavy možná přivede asistenta Josefa Vrzáčka. 

Marko přišel do Jihlavy před rokem a půl a dovedl letos klub ke třetímu místu ve druhé lize. Ve slovenské lize Marko vedl AS Trenčín. Jako asistent působil například v polském Górniku Zabrze či Ružomberku po boku Petra Uličného. Ve svém trenérském životopise má bývalý druholigový hráč například angažmá v mexickém třetiligovém klubu Jaguares de Acapulco.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články