Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Fotbalová reprezentace se střetne v přípravě s Maltou

Jablonec nad Nisou - Výjimečná reprezentační jedenáctka se představí dnes v podvečer na jabloneckém trávníku v přípravném fotbalovém utkání proti Maltě. Podle všeho se stejný tým, který tvoří z velké části úplní nováčci, již nikdy nesejde, navíc není vyloučeno, že mužstvo v budoucnu povede současný trenér František Straka, který bude čekat, zda ho ve funkci potvrdí na počátku léta nové svazové vedení. Straka bere od první chvíle přípravu s Maltou jako každý jiný zápas, ale i on připouští, že jde o výjimečný souboj, jehož cílem je především najít nové aspiranty reprezentace.

Pro mnohé fotbalisty se jablonecké utkání stane zřejmě pouhou epizodou v jejich kariéře. Mají ale velkou možnost Strakovi či jeho nástupci ukázat, že se svou kvalitou národnímu týmu minimálně přiblížili. Jejich největším problémem bude, jak rychle se dokážou na hřišti sehrát. "Počítám s tím, že to bude pár minut trvat. Ale jsou tu tak kvalitní hráči, že by se to mělo s přibývajícími minutami stále zlepšovat," předvídal průběh zápasu Roman Hubník, který má jako jeden z mála zkušenosti ze zahraničních trávníků.

Straka: Budeme hrát tak, aby byli diváci spokojeni

Zatím není zřejmé, jak Straka tým sestaví. Zda vsadí na sehrané dvojice z klubů, dostanou přednost výhradně hráči ze zahraničí nebo zkušenější fotbalisté. "Ale každopádně se chceme prezentovat tak, aby diváci odcházeli ze stadionu s pocitem, že jsme udělali všechno pro dobrý výsledek," tvrdil reprezentační kouč před svou premiérou na nejsledovanějším trenérském postu v zemi. Jisté je, že na dva hráče se nedostane - v nominaci je 19 fotbalistů, ale včetně šesti střídajících se do hry dostane jen sedmnáctka vyvolených.


Za normálních okolností by měl být rozdíl mezi 15. a 150. týmem světového žebříčku výrazný, ale nedá se očekávat žádná branková přestřelka. I proto, že pro sehraný maltský celek je zápas generálkou na kvalifikační duel ve Švédsku, kam vyrazí v neděli přímo z Česka. Hosté zřejmě vsadí na defenzivní taktiku, s níž také poletí do Skandinávie. 

Malťané se představí bez svého nejproduktivnějšího hráče Michaela Mifsuda, který nebude ve Švédsku hrát kvůli dvěma žlutým kartám. "Navíc si na tento termín naplánoval svatbu," vysvětlil neúčast klíčového hráče trenér Dušan Fitzel.


Také on bere zápas jako velkou prověrku a hodlá vyzkoušet nové hráče - především pak oba nováčky působící v australské lize. V základní sestavě by se mohl objevit přinejmenším Hutchinson. "Složení si nechám nejdříve pro hráče, na několika postech budeme hrát jinak než třeba v kvalifikaci v Maďarsku," dodal český kouč. 

Zápas začne v 17:20 a jeho rozhodčími jsou Francouzi Freddy Fautrel jako hlavní a Cyril Gringore a David Benech v rolích asistentů.

Předpokládané sestavy:

Česká republika: Grigar - Limberský, Brabec, Šimůnek, Kadlec - Černý (Kolář), Fillo, Hübschman, Šírl - Lafata, Necid.

Malta: Haber - Bajada, A. Agius, Caruana, A. Muscat - Briffa, Dimech, Cohen, Failla - Hutchinson, Bogdanovic.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články