Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Trenér Hašek vybojoval v Emirátech titul

Dubaj - Český fotbalový trenér Ivan Hašek dovedl dubajský klub Al Ahlí k titulu mistra Spojených arabských emirátů. Ligový triumf jeho týmu zároveň zajistil účast na prosincovém mistrovství světa klubů v Abú Zabí. V posledním 22. kole soutěže dnes Haškovi svěřenci vyhráli 3:1 nad Al Ahlí Šabab a udrželi jednobodový náskok před Al Džazírou. Hašek ještě neví, kdy se vrátí do vlasti. Do té doby se nehodlá vyjadřovat k případné kandidatuře na předsedu Českomoravského fotbalového svazu.

Pětačtyřicetiletý český internacionál získal s týmem rekordních 55 bodů, což je nejvíce v historii tamní Premier League. "Právě se tu hodně slaví, na stadionu je televizní studio, kam postupně chodí všichni členové týmu," popsal oslavy Hašek.

Kandidaturu na post šéfa fotbalového svazu zatím neoznámil, jeho vyjádření se dá očekávat v nejbližších dnech po návratu domů. "Teď na to zatím nemám myšlenky, do poslední chvíle jsem se musel soustředit na boj o titul," řekl Hašek.

Jeho tým dnes vedl rychle 2:0, ale pak inkasoval a až branka na 3:1 v poslední minutě prvního poločasu mužstvo uklidnila. "V druhém poločase už jsme hru kontrolovali a soupeři nedovolili, aby nám oslavy zkomplikoval," uvedl kouč, který jako trenér získal titul už ve druhé zemi. V letech 1999-2001 dovedl dvakrát po sobě k vítězství v české lize Spartu Praha, s níž získal několik titulů už během hráčské kariéry.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články