Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Strakovy plány: Na Maltu bez Čecha!

Praha - Kouč české fotbalové reprezentace František Straka poodhalil své plány na přípravný zápas s Maltou, který národní tým sehraje 5. června v Jablonci nad Nisou. A z rukávu vytáhl minimálně jedno překvapení. Do branky totiž nepostaví Petra Čecha, gólmana londýnské Chelsea. V utkání se rovněž neobjeví hráči, kteří se vzdali reprezentace nebo byli Českomoravským fotbalovým svazem vyřazení z kádru. Informaci přinesl deník Sport.

Kromě Čecha si tak proti Maltě nezahrají Marek Jankulovski, Milan Baroš, Václav Svěrkoš, Martin Fenin, Marek Matějovský, Tomáš Ujfaluši a Radoslav Kováč.

Jisté také je, že do zápasu nezasáhne útočník Jan Koller, toho času hráč ruské Samary. Ten se v rozhovoru pro Sport svěřil, že reprezentaci pomůže jedině v ostrém zápase, tedy nejdříve v září ve federálním derby se Slovenskem. Situace mezi českými útočníky by navíc musela být kritická. "To znamená, že buď bude trvat trest pro Baroše, Fenina a Svěrkoše, nebo budou oni i další střelci z formy. A zároveň tu formu musím mít já," řekl Koller.

Nominaci na přípravné utkání s Maltou oznámí Straka na úterní tiskové konferenci. Už teď se ale spekuluje o některých jménech. Do branky by mohl nastoupit někdo z dvojice Michal Daněk a Tomáš Grigar. V obraně se možná objeví Marek Suchý s Janem Šimůnkem či Erichem Brabcem, zálohu doplní Martin Fillo a útok Michal Papadopulos.

V úterý se také veřejnost dozví jména členů Strakova realizačního týmu. Mezi oslovenými je například liberecký trenér brankářů Ladislav Maier.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články