Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Real prohrál, Barcelona tak má 19. titul

Madrid - Fotbalisté Barcelony vybojovali podevatenácté španělský titul. Korunovaci katalánského velkoklubu dnes uspíšil neúspěšný obhájce prvenství Real Madrid, který v předehrávce 36. kola prohrál na hřišti Villarrealu 2:3. Barcelona má po středečním triumfu ve Španělském poháru domácí double, o třetí trofej v sezoně bude usilovat ve finále Ligy mistrů proti Manchesteru United. Kouč Josep Guardiola tak prožívá velmi úspěšný první rok na lavičce Barcy.

Madridský velkoklub, který je stále s 31 tituly nejúspěšnějším španělským týmem, potřeboval ke zdramatizování boje o titul nutně vyhrát. Proti Villarrealu, jenž Barceloně překazil korunovaci v minulém kole, ale musel neustále dotahovat manko.

Argentinec Higuaín sice v 88. vyrovnal na 2:2, o minutu později ale strhl vítězství na stranu domácích Capdevila. Tím si Villarreal navíc uchoval šanci na čtvrté místo zajišťující účast v předkole Ligy mistrů. Na tom je se stejným bodovým ziskem Valencie, ta má ale nedělní utkání k dobru.

Další důležitý krok směrem k záchraně udělali fotbalisté Pamplony, když doma uhráli bezbrankovou remízu s třetí Sevillou. Tým českého záložníka Jaroslava Plašila, který dnes odehrál celé utkání, má tříbodový náskok na sestupové pásmo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články