Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia možná oslaví titul, Žižkovu a Zlínu hrozí sestup

Praha - Fotbalová liga má před sebou ještě tři kola, ale už po tom nejbližším 28. kole, mohou být zodpovězeny všechny hlavní tajenky. Slávisté mohou slavit titul, na Žižkově a ve Zlíně zase mohou dostat jistotu sestupu do druhé ligy. Na programu jsou také dvě pražská derby a všem týmům půjde o hodně. Sparta potřebuje v duelu s Bohemians udržet druhé místo, hosté zase body k prvoligové jistotě. V pondělní dohrávce se bude zachraňovat Žižkov, zatímco slávisté mohou oslavovat ještě předtím, než vůbec kopnou do míče.

Střížkovští míří na Spartu

Dnešní program se zakončí v večer na Letné, kam přijedou Střížkovští, kterým mají domácí co vracet za podzimní prohranou přestřelku na Žižkově. "Čekají nás teď dva zápasy na domácím stadionu a naším cílem je zisk šesti bodů, které by nám zase přiblížily druhé místo," uvedl trenér Sparty Jozef Chovanec, jehož svěřenci po dlouhé sérii bez prohry dvě poslední utkání nezvládli. Kouč ale věří, že návrat Řepky a Wilfrieda dobré výsledky vrátí, i když na marodku zase mohou přibýt další lehce zranění.

Ligový nováček Bohemians Praha je velice blízko k záchraně. "Jsme v pohodě, ale proti Spartě to bude těžké. Mám k dispozici kompletní kádr a bude potřeba, abych měl šťastnou ruku k vybrání nejlepší sestavy," řekl trenér Luboš Urban. Přímý přenos z utkání vysílá stanice ČT4 od 19:50.

Brno má zálusk na Teplice, Kladno čeká Liberec


Brněnský trenér Miroslav Beránek očekává v duelu s Teplicemi nejtěžší jarní domácí utkání. "Po postupu do finále (poháru) získal soupeř sebevědomí a jde o nejlépe bránící tým ligy," vyjmenoval Beránek hlavní teplické přednosti. Po svých svěřencích ale bude chtít, aby navázali na výkon z druhého poločasu z posledního utkání v Plzni. Tepličtí fotbalisté zažívají euforii ze středečního postupu do pohárového finále, ale teď už prý svoji pozornost směrují k lize, kde teoreticky ještě můžou zaútočit na pozice zaručující poháry.

Kladno ještě neodvrátilo sestupovou hrozbu. Středočeši se spoléhají na domácí prostředí, kde před měsícem poprvé v historii zdolali Slavii, a totéž chtějí zopakovat i proti Liberci, který ještě v lize neporazili. Hosté naopak útočí na druhé místo Sparty, ale zároveň musejí odrážet nápor Mladé Boleslavi a Olomouce.

Příbrami hrozí sestup, v Jablonci musí bodovat

V naprostém klidu mohou závěr ligy odehrát fotbalisté Jablonce. "To ano, ale chceme zápasy odehrát důstojně. Hráči dobře vědí, že podle výkonů se bude odvíjet jejich další budoucnost v Jablonci," poznamenal kouč František Komňacký. Příbram se přiblížila nebezpečně blízko sestupovým vodám, proto potřebuje v Jablonci bodovat. Jenže na vítězství venku Středočeši čekají už 39 utkání, a pokud nevyhrají ani tentokrát, vyrovnají nelichotivý rekord Zlína z roku 2007.

Na Hané se schyluje k atraktivní bitvě: pátá Olomouc i patnáctý Zlín potřebují hrát na vítězství. Sestupem ohrožený Zlín nasadil k obdivuhodné sérii čtyř vítězných zápasů. Trenér Ladislav Minář bude muset vzhledem k absenci pěti hráčů sáhnout pro náhradu do béčka.

Ostravský kouč Lička: Prohrát se může, ale po boji

České Budějovice čtyřikrát po sobě nezvítězily a opět se namočily do boje o záchranu. Na Střelecký ostrov navíc dorazí neoblíbený soupeř; Dynamo z posledních deseti zápasů porazilo Ostravu jen jednou. Baník je největším jarním propadákem ligy. Suverénně nejhorší tým jara zkusí přerušit šňůru sedmi utkání bez výhry. "Po hráčích budu vyžadovat diametrálně jiný přístup k plnění svých povinností na hřišti než v posledním zápasu proti Mladé Boleslavi. Prohrát se může, ale po boji," řekl trenér Verner Lička.

Mladá Boleslav výhrou v minulém kole v Ostravě oživila naděje na účast v příštím ročníku evropských pohárů a kouč Dušan Uhrin mladší tak po necelých dvou letech zažil povedenou obnovenou premiéru na lavičce středočeského klubu. S Plzní by tým rád vylepšil bilanci ze vzájemných duelů, v nichž jen jednou dokázal zvítězit. Plzeň uzavírá první polovinu tabulky a v Boleslavi by chtěla nechat zapomenout na nevyrovnané výkony z poslední doby - dvě domácí vítězství a následné nezdary na hřištích soupeřů.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články