Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slavia smazala v závěru dvougólové manko a remizovala s Boleslaví

Praha - Fotbalisté Slavie Praha počtvrté za sebou v lize nevyhráli, přesto mají v tabulce před Spartou stále osmibodový náskok. V dohrávce 25. kola remizovali s Mladou Boleslaví 3:3, když ve strhujícím závěru dokázali smazat dvougólové manko. Dělbu bodů zařídil tři minuty před koncem Milan Černý, který se krásně trefil z dvaceti metrů, a Slavia díky tomu uhájila svoji neporazitelnost v Edenu. Vršovická tvrz se však dlouho otřásala v základech, neboť Středočeši dokázali, proč mají ze všech celků nejlepší bilanci na hřištích soupeřů. V zápase měli blízko ke druhému vítězství ve vzájemných soubojích, ale nakonec se museli smířit s remízou. Promarnili tak šanci bodově se dotáhnout na druhou Spartu.

Domácí se v úvodu trápili

Slavii, která má na marodce již osm hráčů, vůbec nevyšel úvod zápasu.  V páté minutě Opiela vysunul Chramostu a jeho mírná střela z těžkého úhlu prošla Vaniakovi pod rukama do sítě. Po Dřížďalově chybě hledal Hrdlička centrem Papadopoluse, ale ten nedokázal hlavičku usměrnit. Ještě hůře mohlo být domácím v deváté minutě. Poláček unikl po levé straně, ovšem Sylvestre z osmi metrů napálil míč jen do padajícího Vaniaka. 

Slávistům se nedařila kombinace, dopředu se snažili dostávat nákopy na útočníky, ale ty byly nepřesné. Až v 17. minutě si na roh Jarolíma naběhl Fořt, vyhrál vzdušný souboj s Millerem, ale míč z brankové čáry vykopl Sylvestre. O minutu později po přímém kopu hlavičkoval Hubáček, hostující brankář ale dokázal střelu vyrazit.

První gól Slavie zařídil boleslavský Hrdlička

Ve 24. minutě se domácím podařilo dostat míč za Millerova záda, ale Fořtovi rozhodčí odmával ofsajd. O minutu později se domácí gólu dočkali. Miller podběhl centr, Fořt vracel míč zpět před branku a exslávista Hrdlička poslal míč do vlastní branky. Do kabin šli ale spokojenější hosté. Sylvestre sebral na polovině hřiště míč Belaidovi, posunul jej na Papadopulose, který mu jej vrátil centrem na zadní tyč a francouzský záložník nezaváhal. 

Druhý poločas začali domácí velkým náporem, ale nic z něj nevytěžili. V 59. minutě Janíček zahrál ve vápně oběma rukama, ale rozhodčí penaltu neodpískal. Z protiútoku do otevřené obrany šel Chramosta, hledal Papadopulose, ke kterému se dostal míč po skluzu Suchého, a hosté vedli o dva góly. Nabídku snížit odmítl v 66. minutě Belaid. Rolko stáhl k zemi Fořta, ovšem tuniský fotbalista nechal vyniknout Millera, který jeho penaltu chytil. 

Po dalším Rolkově faulu vyrazil Miller tvrdou střelu Hubáčka z trestného kopu na roh, ale v 78. minutě přece jen domácí snížili. Do vápna pronikl Černý, Fořt se ke střele nedostal, ale Belaid uspěl a s pomocí Janíčkovy teče skóroval. Tři minuty před koncem pak vzepjetí Slavie korunoval parádní trefou Milan Černý, který dal v sedmém ligovém utkání svůj premiérový gól.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články