Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Gólman Černý zůstává ve skotském Hamiltonu

Olomouc - Fotbalový gólman Tomáš Černý zůstane v brance skotského Hamiltonu. Klub ligového nováčka využil předkupního práva a se čtyřiadvacetiletým brankářem, jenž byl v Hamiltonu na hostování z Olomouce, podepsal kontrakt na dva roky. Padla tak možnost, že by Černý v létě přestoupil do některého z věhlasných skotských klubů. Český gólman se totiž v letošní sezoně dostal do výtečné formy a ostrovní tisk před nedávnem spekuloval, že na něj mají políčeno oba velké kluby z Glasgow: Celtic a Rangers. Vedení skotského Hamiltonu přineslo informace na svých webových stránkách.

Tomáš Černý
zdroj: newsoftheworld.co.uk autor: ČT24

"Prodloužil nám smlouvu o dva roky a má s Hamiltonem velkou budoucnost. Jsem si absolutně jistý, že Tomáš nepůjde do žádného velkého klubu ani nikam jinam," uvedl pro prezident Hamiltonu Ronnie MacDonald.

Olomouc by měla na transakci vydělat 200 tisíc liber. Taková suma byla v případě uplatnění opce zakotvena ve smlouvě. Sportovní ředitel Sigmy Jiří Kubíček však uvedl, že klub neobdržel žádné oficiální stanovisko. "Opce může být uplatněna až ve chvíli, kdy Hamilton zaplatí peníze a zašle písemné potvrzení o podpisu smlouvy. Nic z toho se ale zatím do této chvíle nestalo. Zatím o tom víme jen z jejich webu," řekl Kubíček.

Černý v Hamiltonu září

Černý, který v české lize odchytal za Olomouc jen jeden zápas, se v letošní sezoně dostal do životní formy. V Hamiltonu se přitom před necelými dvěma lety ocitl náhodně, když si na ostrovech hledal civilní zaměstnání. V klubu se však zalíbil při testech, dostal smlouvu a hned s ním postoupil do skotské ligy. Letos v lednu si za své výkony dokonce vysloužil ocenění pro hráče měsíce celé soutěže. Právě v tomto období Černý uhájil 579 minut neprůstřelnost, kterou ukončila až domácí prohra s Glasgow Rangers.

"Ve Skotsku je šťastný, v Hamiltonu se usadil. Tomáš je v letošním roce nejlepším gólmanem ligy. Jako klub se dále chceme zlepšovat, tak proč bychom ho pouštěli," uvedl MacDonald. Nyní však Černého s mužstvem ještě čeká boj o záchranu. Tým je třetí od konce s dvoubodovým náskokem na předposlední Inverness.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články