Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slavia s jistotou postoupila do semifinále Poháru ČMFS

Praha - Zbývajícími semifinalisty Poháru ČMFS se stali fotbalisté mistrovské Slavie Praha. V Edenu ligový lídr porazil v odvetě poslední tým tabulky Zlín 3:0, před týdnem na hřišti soupeře skončil zápas bezbrankovou remízou. Domácí dali zapomenout na potíže s koncovkou z minulých zápasů a vedení se ujali už ve čtvrté minutě. Pekhart vyhrál po hrubé chybě brankáře Kořínka vzdušný souboj a hlavou poslal míč do sítě. Střelecky se přitom proti tomuto soupeři prosadil podruhé, když zařídil výhru 1:0 i v lize.

Na rozdíl od tohoto ligového utkání bylo tentokrát patrné, že proti sobě hraje první tým s posledním. Slavia měla hru pod kontrolou, ale šanci měl i soupeř, když po chybné rozehrávce Trappa vystřelil z dálky Rýdel a Vaniak míč z pod břevna vyrazil na roh. 

Slavia však rázně odpověděla. Černý si naběhl na centr Šventa z levé strany a bez přípravy z hranice velkého vápna nedal tvrdou ranou Kořínkovi šanci. Jednadvacetiletý záložník se tím odvděčil trenéru Jarolímovi za důvěru. Do týmu se totiž vrátil po dlouhodobých zdravotních problémech. Černý se poprvé zranil na jaře 2006 a od té doby laboroval s nejrůznějšími potížemi, v poslední době ale již stabilně hrál za rezervní tým.


V poslední minutě poločasu mohl Zlín snížit. Po centru se dostal k hlavičce Bača, ale namířil jen do břevna. S dorážkou Žůrka si brankář Vaniak s klidem poradil.

Vítězství stvrdil gólem Besta

Dvoubrankové vedení jakoby domácí hráče uspokojilo. Po změně stran se jim nedařila kombinace a chvílemi se z hlediště začal ozývat pískot. Až v 58. minutě po centru Grajciara hlavičkoval Besta, ale branku netrefil. Na druhé straně tvrdě vystřelil z pětadvaceti metrů Dostálek a gólman Vaniak míč vyrazil nad břevno. 

Čtvrt hodiny před koncem se dostal do velmi dobré šance Besta, ale slabou střelou našel jen náruč brankáře Kořínka. Premiérové soutěžní branky v červenobílých barvách se ale dočkal v 81. minutě, kdy byl na konci kombinační akce po prostrčení míče od Jarolíma.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články