Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jarolím zůstane v Hamburku do roku 2012

Hamburk - Český fotbalový reprezentant David Jarolím prodloužil předčasně svůj kontrakt v budesligovém Hamburku, kde by měl hrát až do roku 2012. Podle německých médií bude mít kapitán týmu vylepšený kontrakt a vydělá si více než dva miliony eur ročně. Jarolímovi, jenž působí v Hamburku od roku 2003, měl přitom dosavadní kontrakt vypršet po skončení ročníku 2009/2010.

"Tohle je má šestá sezona a jsem tu moc šťastný. V posledních letech jsme se s HSV stále zlepšovali a jsem pyšný, že jsem toho byl součástí," uvedl český záložník, který v květnu oslaví 30. narozeniny.

Mladší syn bývalého československého reprezentanta a současného trenéra Slavie Karla Jarolíma přišel do Hamburku z Norimberku a vedení klubu si tento transfer nemůže vynachválit. "Ten přestup na poslední chvíli v srpnu 2003 se nám hodně vyplatil," řekl dnes sportovní ředitel klubu Dietmar Beiersdorfer. Spokojen s udržením svého klíčového muže je i trenér Martin Jol. "Ukazuje, že jako kapitán je vzor pro ostatní. Jsem moc rád, že u nás zůstává," uvedl nizozemský kouč.

Čtyřiadvacetinásobný český reprezentant Jarolím působí v Německu od roku 1997, před příchodem do Hamburku působil shodně tři roky v Bayernu Mnichov a Norimberku. V závěru sezony bude se svými spoluhráči bojovat hned o tři cenné trofeje na domácím i evropském poli - v Poháru UEFA a Německém poháru čeká HSV semifinále, v obou případech proti Werderu Brémy. Bez šance není Hamburk ani v lize, na třetím místě tabulky má ztrátu tří bodů na vedoucí Wolfsburg.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články