Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Trenéra Večeřu v Baníku střídá Lička

Ostrava - Fotbalový kouč Karel Večeřa v Ostravě skončil. Vedení klubu se dnes s třiapadesátiletým trenérem po nepřesvědčivých jarních výkonech, korunovaných prohrou s Bohemians Praha, dohodlo na ukončení spolupráce a mužstvo do konce sezony povede generální manažer Verner Lička. Jeho asistenty budou Bohumil Pánik s Pavlem Srníčkem.

Baník prochází na jaře velkou herní krizí. Z osmi ligových zápasů vyhrál jen proti Teplicím a z třetího místa po podzimní části se aspirant na evropské poháry propadl až na osmou pozici. Klub držel nad trenérem ochrannou ruku až do nedělního utkání na Bohemians Praha, které však Slezané po dalším nevýrazném výkonu prohráli 0:1.

"Nejde o odbornost ani technicko-taktickou stránku, jako spíše o impulz, který potřebuje dostat kabina," řekl mluvčí klubu Igor Bruzl. Ostrava se pod Ličkovým vedením poprvé představí už ve středeční odvetě čtvrtfinále Poháru ČMFS proti Slovácku.

Hlavním problémem je "psychika" mužstva

Nový trenérský trojlístek má za úkol pro Baník zachránit sezonu a přes domácí pohár si znovu zajistit start v pohárové Evropě. Středeční odveta proti Slovácku je proto pro Ostravu možná důležitější než následující ligová kola: tým musí zlikvidovat handicap z prvního zápasu.

"Naše účinkování bych rozdělil na dvě fáze. V té první musíme mužstvo připravit na středu. Ještě dnes si chci jednotlivě sednout s hráči a poznat psychologické klima v mužstvu. Naší snahou je dát tomu impuls a uvidíme, jestli se to podaří, nebo ne," poznamenal Lička.

Velké zásahy do koncepce hry nepřijdou. Podle Ličky spočívá hlavní problém současného Baníku v psychice. "Očekávání na jaře byla hodně velká, ale mužstvu se je nedařilo naplnit a padlo do útlumu. Proto chci s hráči hodně mluvit, poznat jejich psychické rozpoložení a zjistit, jak jsou schopni se s touto situací vypořádat," nastínil Lička.

Lička má nač navázat

Bývalý reprezentační asistent a dlouholetý kanonýr Baníku se na lavičce znovu objeví po osmi letech. V sezoně 2000/2001 Ostravě v posledních čtyřech kolech pomáhal se záchranou v nejvyšší soutěži. Pak působil v polských klubech Polonia Varšava, Gornik Zabrze a Groclinu Grodzisk a v roce 2005 vybojoval s Wislou Krakow titul.

Večeřa na Bazalech skončil po necelých třech sezonách a s ním i asistenti Karel Kula se Svatoplukem Schäfferem. Tým vedl v 84 ligových duelech s bilancí 37 vítězství, 22 remíz a 25 porážek. Nejlepšího výsledku s mužstvem dosáhl v minulé sezoně, kdy skončil třetí v lize a v Poháru UEFA smolně o gól vypadl se Spartakem Moskva.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články