Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Tomáš Ujfaluši v reprezentaci skončil

Madrid/Praha - Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Ujfaluši se rozhodl ukončit své působení v národním týmu. Jako hlavní důvod Ujfaluši uvedl nynější situaci uvnitř Českomoravského fotbalového svazu a v českých mediích po kvalifikačním utkání se Slovenskem. Oznámil to jeho agent Dalibor Lacina. Ujfaluši se ocitl pod palbou kritiky především českých bulvárních médií, která informovala o společné večeři několika hráčů po utkání se Slovenskem. Jejich posezení ostře odsoudilo i svazové vedení včetně předsedy Pavla Mokrého.

"Na základě momentálního prostředí uvnitř fotbalového svazu a v českém mediálním prostředí se vzdávám možnosti reprezentace. Je to následek situace, která vznikla po posledních kvalifikační zápasech," uvedl stoper Atlétika Madrid.

Někteří ze svazových funkcionářů žádají pro účastníky schůzky po zápase se Slovenskem přísné individuální tresty včetně zákazu reprezentace. Výkonný výbor bude jednat o možných opatřeních a případném odvolání trenéra Petra Rady a celého realizačního týmu ve středu.

Ujfaluši, který oslavil před dvěma týdny 31. narozeniny, působil v národním týmu od roku 2001. V reprezentačním dresu odehrál 78 utkání a vstřelil dvě branky. Byl členem mužstva, které v roce 2004 vybojovalo bronzové medaile na mistrovství Evropy, zúčastnil se také MS o dva roky později a loňského Eura. S juniorskou reprezentací se stal vicemistrem Evropy v roce 2000.

Ujfaluši se proti informacím o večírku již dříve ohradil 

Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Ujfaluši se již omluvil jménem národního týmu za porážku ve středečním kvalifikačním zápase se Slovenskem. Zároveň se ohradil proti informacím o následném "večírku" v jedné z pražských restaurací.

Už dříve reprezentační kolega Jankulovski proti informacím bulváru vystoupil a naznačil, že uvažuje o ukončení reprezentační kariéry. Podle zákulisních zpráv podobné rozhodnutí zvažují i další zkušení hráči.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články